Tgrt Haber

Wagner askerlerini taşıyan uçaktan kurtulan olmadı ama hiçbir paralı asker ölmedi! İddialar peş peşe...

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
28 Eylül 2023 14:44 - Güncelleme : 28 Eylül 2023 15:56

Mali ve Wagner askerlerini taşıyan uçak 140 personeli ile birlikte pistten çıktı. Uçaktaki tüm personel hayatını kaybetti. Wagner'e yakınlığıyla bilinen Telegram kanalı Gray Zone ise uçakta hiç Wagner personelinin olmadığını yazdı.

Mali’de geçtiğimiz Cumartesi günü Rus​ paralı asker grubu Wagner​'e ait askeri uçağın Gao Havalimanı’nda pistten çıkması sonucu uçakta kurtulan olmadı. Mali​'de, Rus özel askeri şirketi Wagner'e bağlı Ilyushin IL-76 askeri nakliye uçağı 23 Eylül Cumartesi sabahı inişi sırasında önce pistten çıktı ardından alev aldı.

Mali ve Wagner askerlerini taşıyan uçakta 140 kişi hayatını kaybetti. Olay anına ilişkin görüntüler ise dün yayınlandı. Görüntülerde, inişi sonrası pistte ilerlemeye devam eden uçak, kalan pist uzunluğunda durmayı başaramadı ve çevre yolunu geçerek setten düştü. Düştükten sonra alev topuna döndü ve gökyüzünü simsiyah bulutlar ile kapladı.

Wagner askerlerini taşıyan uçaktan kurtulan olmadı ama hiçbir paralı asker ölmedi! İddialar peş peşe...

KAZANIN SEBEBİ: YAKIT DEPOSU

Uçakta ölenler arasında bir Rus pilotun da olduğu belirtildi. Kazanın uçağın yakıt deposundaki bir arızadan kaynaklanmış olabileceği belirtilirken, olaya ilişkin soruşturma başlatıldı. Mali’de bulunan Gao havaalanı Malili askerler, Wagner paralı askerleri ve BM istikrar misyonu askeri personeli tarafından kullanılıyor. Uçağın daha önce Wagner Grubuna ait olduğu ve kazadan yaklaşık bir hafta önce Hava Kuvvetlerine teslim edildiği biliniyor.,

Wagner askerlerini taşıyan uçaktan kurtulan olmadı ama hiçbir paralı asker ölmedi! İddialar peş peşe...

YALANLADILAR!

Wagner'e yakınklığıyla bilinen Gray Zone Telegram kanalında ise hiçbir Wagner askerinin olmadığı iddia edildi. Telegram kanalındaki iddialara göre uçak Mali ordusu tarafından kullanıldı. Telegram kanalı, "Bu uçak, daha doğrusu uçuş, Wagner Grubu'na ait hiçbir personeli taşımadı" dedi. Kanal, bundan önceki paylaşımında "Uçakta hiç Wagner personeli yoktu" dedi

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...