Tgrt Haber

Wagner lideri Prigojin’e kötü haber! Kurtuldum sandı ama…

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
26 Haziran 2023 13:38 - Güncelleme : 26 Haziran 2023 13:43
Wagner lideri Prigojin’e kötü haber! Kurtuldum sandı ama…

Rusya’da Putin’e başkaldıran ancak daha sonra anlaşma ile geri çekilen Wagner lideri Yevgeni Prigojin için kötü haberi Rus basını yazdı. Federal Güvenlik Servisi’nin Wagner lideri için geri adım atmadığı ve soruşturmanın elinde bulunduğu ifade edildi.

Tüm dünya hafta sonu Rusya’da yaşanan “Wagner” krizine odaklandı. Wagner lideri Yevgeni Prigojin’in Rusya​ devlet başkanı Putin’e başkaldırarak isyan çıkarmasına Kremlin “darbe girişimi” olarak ifade ederken Rostov’da kontrolü sağladıktan sonra Moskova’ya ilerleyen Wagner grubunu yapılan anlaşma durdurdu. 1941 yılında Nazi saldırısına uğradığı dönemdeki gibi savunma siperleri kazan Rus askerlerinin görüntüleri dünya kamuoyunda büyük yankı uyandırdı.

“KAN DÖKÜLMEMESİ İÇİN DURDU”

Yaşanan kriz henüz 24 saatini doldurmadan çözülürken Wagner lideriBelarus​'un girişimiyle varılan anlaşma sonrası 'kan dökülmemesi için' üslerine döndüğünü söyledi. Prigojin'in Belarus'a gideceği ve hakkındaki suçlamaların düşürüleceği açıklandı.

FSB SORUŞTURMA ALTINDA BULUNUYOR

Ancak Rusya’dan gelen haber gündeme bomba gibi düştü. Rus Kommersant gazetesinin adını açıklamadığı bir kaynağa dayandırdığı haberine göre, Wagner grubunun lideri Yevgeni Prigojin’in silahlı isyan düzenleme şüphesiyle Federal Güvenlik Servisi (FSB) tarafından soruşturma altında bulunuyor.

Kamplara dönmeleri ve Prigojin’in Beyaz Rusya'ya gitmesi karşılığında suçlamaların düşürülmesi bekleniyordu. Ancak Kommersant, kaynağının dava durumunu değişmediğini söylediğini aktardı.

NEREDE BİLİNMİYOR

Wagner güçlerinin liderinin nerede olduğu bilinmiyor. Kremlin hafta sonu Prigojin'in Belarus’a gideceğini açıklamıştı. Wagner güçlerinin de Savunma Bakanlığı’na alınacağını kaydetmişlerdi. Genellikle açıklama yapmaktan çekinmeyen Prigojin bu konuda henüz bir şey söylemedi. Kremlin Sözcüsü Dmitri Peskov 'Wagner savaşçıları, cephedeki liyakatleri göz önünde bulundurularak yargılanmayacak' dedi.

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...