Tgrt Haber

Wagner liderinin gözünü kan bürüdü: Tutsak almayacağız direkt öldüreceğiz

25 Nisan 2023 11:03 - Güncelleme : 25 Nisan 2023 11:19
Wagner liderinin gözünü kan bürüdü: Tutsak almayacağız direkt öldüreceğiz

Ukrayna'nın işgali sırasında aktif görev alan Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin'in gözünü kan bürüdü. Prigojin artık Bahmut'ta tutsak almayacaklarını, 'düşman' askerleri direkt öldüreceklerini açıkladı.

Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'in geçtiğimiz yıl 24 Şubat'ta verdiği askeri emirle başlayan Ukrayna​'nın işgali sırasında aktif görev alan Wagner​ git gide acımasız bir hal alıyor. Rus paralı asker grubu Wagner'in lideri Yevgeni Prigojin​, savaşçılarının artık Bahmut'ta tutsak almayacağını ve 'düşman' askerlerini öldüreceğini bildirdi. Prigojin'in açıklaması, Ukraynalı askerlerin bir Rus savaş tutsağını infaz ettiklerini gösterdiği iddia edilen videoya verdiği cevapla geldi.

Prigojin, açıklamayı Telegram sayfasında yaparken videonun nereden geldiği veya teyitli olup olmadığına dair bir açıklama yapılmadı. Prigojin, pazar günü paylaştığı ses kaydında, "Savaş alanındaki herkesi öldüreceğiz. Daha fazla savaş tutsağı almayacağız" dedi. 

''TÜM ASKERLERİ SAVAŞ ALANINDA ÖLDÜRECEĞİZ''

Prigojin, "Ukraynalılar tarafından vurulan adamımızın ismini bilmiyoruz" diyerek, uluslararası hukuka göre savaş tutsaklarına, "bakılması ve canlarının yakılmaması gerektiğini" belirtti 

Wagner lideri, "grubu uluslararası hukuku ihlal etmediği için tüm askerleri savaş alanında öldüreceklerini'' ifade etti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...