Tgrt Haber

Wagner üssü! Yeni uydu görüntüleri hareketliliği ortaya koydu

30 Haziran 2023 11:06 - Güncelleme : 30 Haziran 2023 13:24
Wagner üssü! Yeni uydu görüntüleri hareketliliği ortaya koydu

Rusya’ya başkaldıran Wagner güçlerinin Belarus’a çekildiği iddia edilirken uydu görüntüleri, kullanılmayan bir askeri üste hareketlilik tespit etti. 

Paralı asker grubu Wagner’in Rusya​ yönetimine başkaldırmasının yankıları sürüyor.  Wagner gurubunun Belarus’tan çekildiği iddia edilirken 27 Haziran tarihli bir görüntü, üste çadır veya benzeri yapıların kurulduğunu gösteriyor. 19 Haziran'da çekilen daha önceki bir görüntü, askeri yerleşke içindeki alanın büyük ölçüde boş olduğunu gösteriyordu.

Wagner üssü! Yeni uydu görüntüleri hareketliliği ortaya koydu

LUKAŞENKO ARACI OLDU

BBC’nin haberine göre paralı askerlerden oluşan Wagner​ Grubu, geçen hafta sonu isyan çıkarıncaya kadar Ukrayna​'da Rusya için savaşıyordu. Wagner lideri Yevgeni Prigojin, Belarus​ lideri Aleksandr Lukaşenko'nun arabuluculuğuyla bir anlaşmaya varıldıktan sonra Moskova'ya doğru ilerleyişini durdurdu.

Kaynak: BBC

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...