Tgrt Haber

Wagner'in akıbeti belli oluyor: Suçlamalar düştü silah bırakıyorlar

27 Haziran 2023 11:34 - Güncelleme : 27 Haziran 2023 11:46
Wagner'in akıbeti belli oluyor: Suçlamalar düştü silah bırakıyorlar

Rusya, Wagner aleyhindeki suçlamaları söz verdiği gibi düşürdü. Rusya Savunma Bakanlığı paralı asker grubunun silahlarını orduya teslim edeceğini açıkladı.

Rusya​'da Rus paralı asker grubu Wagner​'in başkaldırısı 24 saat için anlaşma ile son buldu. Wagner lideri Yevgeni Prigojin, Rusya'nın başkenti Moskova​'ya ilerleyen savaşçılarının Belarus​'un girişimiyle varılan anlaşma sonrası 'kan dökülmemesi için' üslerine döndüğünü söyledi.

Wagner'in akıbeti belli olmaya başladı. AFP'nin haberine göre Rusya, Wagner aleyhindeki suçlamaları düşürme kararı aldı. Rusya Savunma Bakanlığı ise paralı asker grubunun silahlarını orduya teslim edeceğini açıkladı.

WAGNER'İN VARLIĞI İÇİN SON GÜN 1 TEMMUZ

Rusya'nın önderliğini hiçbir zaman devirmeyi hedeflemediklerini aktaran Prigojin, amaçlarının Wagner'in yok olmasını önlemek olduğunu söyledi. Prigojin, "Yürüyüşümüze adaletsizlik nedeniyle başladık. Hiç saldırganlık göstermedik ama füzelerle ve helikopterle vurulduk. Bizi tetikleyen buydu" dedi.

Wagner'in akıbeti belli oluyor: Suçlamalar düştü silah bırakıyorlar

Prigojin, Telegram'dan yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Rus askerlerinin kanını dökmemek için geri döndük. Rus havacılığını vurmak zorunda kalmaktan pişmanlık duyuyoruz. Özel askeri operasyon sırasında hata yapanlardan hesap sormak istedik. Bu durum Rusya'daki ciddi güvenlik sorunlarını gösterdi. Wagner 1 Temmuz itibarıyla varlığına son verecek."

Kaynak: AFP

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...