Tgrt Haber

Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin ortaya çıktı: İsyanın ardından ilk videoda Afrika mesajı

22 Ağustos 2023 09:15 - Güncelleme : 22 Ağustos 2023 09:38
Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin ortaya çıktı: İsyanın ardından ilk videoda Afrika mesajı

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, Kremlin'e başkaldırısının ardından ilk defa görüntü paylaştı ve Afrika'daki durum hakkında konuştu.

Eskiden Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin'in sağ kolu olarak bilinen, Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin gün yüzüne çıktı. Kremlin'e başkaldırısının ardından askerleriyle beraber Belarus​'a konuşlanan Prigojin, mesajlaşma uygulaması Telegram'dan paylaştığı görüntü ile kendisini hatırlattı.

Prigojin, 'Wagner'in tahliyesi' adlı Telegram kanalında, Rusya'yı Afrika dahil tüm kıtalarda ''daha da büyük hale'' getirdiklerini belirtti.

Görüntülerde, 50 dereceyi aşan sıcaklıkta bulunduklarını söyleyen Prigojin, ''Adalet ve mutluluk! IŞİD, El Kaide ve diğer haydutların hayatını Afrika halkı için bir kabusa çeviriyoruz.'' ifadesini kullandı.

Wagner'in kurucusu Yevgeni Prigojin ortaya çıktı: İsyanın ardından ilk videoda Afrika mesajı

RUS PARALI ASKERLERİ BELARUS'TA

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu Yevgeniy Prigojin, beraberindeki savaşçılarla haziranda Rus yönetimine karşı silahlı isyan başlatmıştı. İsyan, Belarus Cumhurbaşkanı Aleksandr Lukaşenko'nun araya girmesiyle sona ermişti.

Prigojin'in, Belarus'a gitmesi sonrasında Wagner'in ülkeye yerleşmesi için öneride bulunan Lukaşenko, Belarus ordusunun Wagner savaşçılarının tecrübelerinden yararlanabileceğini kaydetmişti.

Wagner'in kurucusu Prigojin, 19 Temmuz'da paralı savaşçılarından bir grubun Belarus topraklarına geldiğini ve Belarus ordusuna eğitim verdiğini bildirmişti.

Belarus ordusunu "dünyanın ikinci ordusu" yapma sözü veren Prigojin, gerekirse onların yanında yer alacaklarını ifade etmişti.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...