Tgrt Haber

WikiLeaks davasında flaş gelişme! Julian Assange pes etti ve özgür kaldı 

Editör: Suat Vilgen / Kaynak: The Guardian
25 Haziran 2024 06:50 - Güncelleme : 25 Haziran 2024 11:46

Wikileaks'in kurucusu Assange, özgürlüğüne kavuştu! Dünyanın gündemine oturan devlet sırrı ifşalarıyla yakın tarihe adını yazdıran ünlü aktivistin 5 yıllık esareti, ABD'nin sunduğu anlaşmanın şartlarına razı olmasıyla sona erdi.

Julian Assange artık özgür bir adam. Assange'ın kurucusu olduğu WikiLeaks, 52 yaşındaki Assange'ın savunma anlaşmasını açıkladıktan sonra "Julian Assange'ın özgür olduğunu" ve Pazartesi günü İngiltere'den ve 5 yıldır tutulduğu Londra yakınındaki maksimum güvenlikli hapishaneden ayrıldığını duyurdu.

WikiLeaks'e göre 52 yaşındaki Batı'nın yakın tarihine damgasını vuran Avustralyalı aktivist ve bilgisayar programcısı, pazartesi sabahı Belmars Hapishanesi'nden ayrıldı ve öğleden sonra Stansted Havaalanı'nda serbest bırakıldı. Ardından buradan kalkan bir uçağa binerek İngiltere'den ayrıldı.

MEMLEKETİ AVUSTRALYA'YA KAVUŞUYOR

Daha önce, Assange'ın Amerikan yargısıyla, ABD'nin askeri ve diplomatik faaliyetleriyle ilgili gizli belgelerin yasa dışı olarak edinilmesi ve ifşa edilmesine karşı suç duyurusunu öngören bir anlaşmaya vardığı biliniyordu. Britanya'nın hapishaneden serbest bırakılması, Washington'la uzun süredir devam eden anlaşmazlığın sona ermesi, bu haberin hemen ardından geldi. 

Alacağı ceza, İngiltere'deki tutukluluk süresinden mahsup edilecek olan Julian Assange, memleketi Avustralya'ya dönmek üzere serbest bırakılacak.

Öte yandan Julian Assange'ın "Odyssey" kitabının son bölümünün yarın Pasifik Okyanusu'ndaki Saipan'daki bir mahkemede yayımlanması bekleniyor. Bu mahkeme, Kuzey Mariana Adaları Topluluğu'ndaki ABD ile siyasi birlik içinde olan 3 adadan biri.

 

Kaynak: The Guardian
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...