Tgrt Haber

Yanan feribotta şimdiye kadar 9 Türk vatandaşı kurtarıldı

29 Aralık 2014 10:06
Yanan feribotta şimdiye kadar 9 Türk vatandaşı kurtarıldı

Yangının sebebine ilişkin henüz açıklama yapılmadı. Kurtarma çalışmalarında şu ana kadar gemiden 289 kişinin kurtarıldığı belirtildi.

Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan İtalya'ya giderken yangın çıkan Norman Atlantic adlı feribotta kurtarma çalışmalarının gece boyunca sürdüğü, şimdiye kadar gemide bulunan 53 Türk vatandaşından 9'unun kurtarıldığı bildirildi. Yangının sebebine ilişkin henüz açıklama yapılmadı. Kurtarma çalışmalarında şu ana kadar gemiden 289 kişinin kurtarıldığı belirtildi. Feribottan, başka bir kurtarma gemisiyle Brindisi Limanına, aralarında 3 Türk, 5 İtalya, 25 Yunan ve kaçak olduğu iddia edilen 2 Afganistan vatandaşının da bulunduğu 49 kişinin götürüldüğü öğrenildi. Feribotta bulunan 53 Türk vatandaşından şimdiye kadar 9'unun kurtarıldığı, kurtarılanların 3'ünün kadın 6'sının erkek olduğu bildirildi.
Yunan medyasına yansıyan haberlerde feribotun, İtalya'nın Brindisi Limanına çekileceği kaydedildi. Römorkörlerle bağlanan feribotun, olumsuz hava koşulları nedeniyle hareket ettirilmediği belirtildi. Yunanistan'ın Bari Başkonsolosu Stelyos Kambanele, katıldığı bir radyo programında, kurtarılan vatandaşların sağlık durumlarının iyi olduğunu söyledi. Yunanistan'ın Patra Limanı'ndan 422 yolcu ve 56 kişilik mürettebatıyla cumartesi akşam saatlerinde İtalya'nın Ancona kentine hareket eden feribotta, henüz belirlenmeyen nedenle yangın çıkmıştı. Kurtarma çalışmaları sırasında 61 yaşındaki 1 Yunan vatandaşı hayatını kaybetmişti.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...