Tgrt Haber

Yangın söndürme helikopteri suya çakıldı! O anlar saniye saniye kaydedildi

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
11 Eylül 2024 14:21 - Güncelleme : 11 Eylül 2024 14:34

Meksika'nın Chihuahua kentindeki La Boquilla Barajı'nda yapılan bir yangın söndürme tatbikatı sırasında bir helikopter suya çakıldı. Helikopterde bulunan 3 mürettebat üyesi şans eseri kurtuldu.

Şok geçiren bir kişi tarafından çekilen videoda, Meksika​'nın Chihuahua kentindeki La Boquilla Barajı'nda yapılan bir yangın söndürme tatbikatında yangın söndürme helikopterinin su taşıyan sepetini havadan aşağıdaki göle indirdiği görülüyor. Ancak kova suyla dolarken pilotun teknik bir sorunla karşılaştığı ve helikopterin bir an için video kadrajından uzaklaştığı görülüyor.

Helikopter​ daha sonra gökyüzünden göle doğru dalışa geçerek göle yanlamasına çarparken görülüyor. Helikopter suyun içinde yan yatarken amatör videoyu çeken kişi şok içinde soluk soluğa kalıyor.

Korkunç olay geçtiğimiz perşembe günü öğleden sonra Meksika'nın Chihuahua kentindeki La Boquilla Barajı'nda yaşandı. Eyalet hükümeti yaptığı açıklamada, “La Boquilla Barajı'nda bir helikopterin düşmesinin ardından sivil savunma ekipleri ve belediye zabıta memurları mürettebatı kurtarmak için derhal harekete geçti.” ifadelerine yer verildi.

Yangın söndürme helikopteri suya çakıldı! O anlar saniye saniye kaydedildi - 1. Resim

MOTOR ANİDEN GÜÇ KAYBETTİ

Arama ekibi, kurtarma operasyonu sırasında kazazedelerin bulunmasına yardımcı olmak için başka bir helikopter ve bir drone kullandı. İsimleri açıklanmayan 3 mürettebat üyesi baraj gölünden kurtarıldı ve ambulansla yakındaki bir hastaneye götürüldü.

Özel bir şirkete ait Bell 206 helikopteri suya düştüğünde havadan yangın söndürme tatbikatına katılıyorlardı. İlk raporlara göre helikopter aniden motor gücünü kaybetti. Yetkililer kazanın nedenini araştırıyor.

Yangın söndürme helikopteri suya çakıldı! O anlar saniye saniye kaydedildi - 2. Resim

Kaynak: tgrthaber.com / Çeviri
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Defne11 Eylül 2024 18:50

Vay canına ne kadar korkutucu bir durummuş, helikopterin suya girmesini hiç istemezdim ama sonucun iyi olduğunu duymak çok güzel

Sonraki Haber Yükleniyor...