Tgrt Haber

Yaptırım kararlarının ardından ABD'den Türkiye açıklaması: Bizim için önemli bir müttefik

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
15 Eylül 2023 08:53 - Güncelleme : 15 Eylül 2023 09:12
Yaptırım kararlarının ardından ABD'den Türkiye açıklaması: Bizim için önemli bir müttefik

ABD'den 5 Türk şirketine ve 1 Türk vatandaşına yaptırım kararının ardından açıklama geldi. Washington yönetimi, Türkiye ile ilişkilerin yakın olduğunu söyledi.

ABD​ Hazine Bakanlığı, Rusya​'ya yönelik yaptırımlara uymayan yaklaşık 150 şirket ile 25 kişinin yaptırım listesine alındığını açıkladı. Türkiye merkezli 5 şirket ile bir Türk vatandaşı da ABD'nin yaptırım listesine girdi. Kararın, Rus ordusunun tedarik zincirini kırmak ve Rusya'nın savaşa devam etme kapasitesini ortadan kaldırmak için alındığı belirtildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Matthew Miller günlük basın toplantısında, "Türk şirketlere yönelik yaptırımların İsveç'in NATO üyelik sürecine etki edeceğinden endişe etmiyor musunuz?" sorusunu yanıtladı.

Miller, "Hayır, hiç etki edeceğini düşünmüyoruz." cevabını verdi.

''TÜRKİYE DEĞERLİ BİR MÜTTEFİK''

"Türk hükümeti ile yapıcı ve yakın ilişkilerimiz var. Türkiye bizim için değerli bir müttefik." açıklamasında bulunan Miller, ABD Başkanı Joe Biden'ın yakın zamanda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'la bir araya geldiğini anımsattı.

Miller, Türk şirketlere yönelik yaptırımın İsveç'in NATO üyeliğiyle bağlantılı olmadığını belirterek, ABD'nin söz konusu üyeliğe verdiği önemi Türkiye'ye aktardığını ifade etti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...