Tgrt Haber

Almanya'da milyonlarca vurgun yapan Yasemin Gündoğan Ege'de keyif yaptı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Die Welt
28 Nisan 2022 12:10 - Güncelleme : 28 Nisan 2022 12:36
Almanya'da büyük bir vurguna imza atan Türk asıllı Yasemin Gündoğan, Interpol tarafından aranmaya başladı.

Almanya'nın Bremen şehrinde çalıştığı şirketten 8,2 milyon Euro çalan Türk asıllı Yasemin Gündoğan'ı arama çalışmaları hala sürerken Türkiye'ye kaçtığı iddiası gündeme düştü. Alman basını, iddiayı ayrıntılarıyla kaleme aldı.

Almanya'da büyük bir vurguna imza atan Türk asıllı Yasemin Gündoğan, Interpol tarafından aranmaya başladı.

Geçtiğimiz yıl Mayıs ayında Almanya'da'nın Bremen şehrinde çalıştığı şirketten 8,2 milyon Euro çaldığı iddia edilen Yasemin Gündoğan hala bulunamadı ve Türkiye'ye kaçtığı iddia edildi. Alman Die Welt’in haberine göre, Gündoğan’ın soygunda yardım eden arkadaşları ile Ege’de havuzlu bir villada kaldığı aktarılırken, Yasemin’in, paraları çalmak için bir Alman çalışanla flört ettiği iddia edildi.

Para taşıma şirketinde çalışan Yasemin'in paraları aldıktan sonra Türkiye'ye kaçtığı, hırsızlığa yardım eden iki Türk arkadaşıyla Ege'ye geldiği ve havuzlu bir villada kaldığını Die Welt gazetesi yazdı.

Savcılığın hazırladığı iddianameye göre, Yasemin Gündoğan'la ilişkisi olan 41 yaşındaki Henning B. isimli Alman vatandaşının yardımıyla paraları çöp arabasıyla şirketten çıkardı. Ardından ise Başkent Berlin’den kiralanan ve daha sonra sahte plaka takılan minibüse yükleyerek kaçtığı bilgisi yer aldı.

Almanya'da milyonlarca vurgun yapan Yasemin Gündoğan Ege'de keyif yaptı

Die Welt'in haberine göre, Yasemin paraları Türkiye'ye getirdi bunun için de Büşra S.‘nin (24) ve Büşra'nın arkadaşı Yiğit T. yardımcı oldu.

ARKADAŞI YAKALANDI

Büşra S.'nin telefon görüşmelerindeki şüpheli tavırları dikkat çekerken Yasemin Gündoğan'ın Ege kıyılarında lük bir hayat sürmesinin ardından izini kaybettirdiği yazıldı. Büşra S. ise Almanya'ya geri döndüğü sırada polise yakalandı ve 6 yıla kadar hapis cezasıyla karşı karşıya. 

8,2 milyon euroluk hırsızlıktan dolayı yargılanan tek kişinin Büşra olduğunu belirten Alman gazetesi, Almanya’nın Gündoğan için Interpol aracılığıyla arama kararı çıkarttığının altını çizdi.

Kaynak: Die Welt
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...