Tgrt Haber

Yaz saatini unuttu, bombasıyla patladı

04 Nisan 2014 08:17
Yaz saatini unuttu, bombasıyla patladı

İrlanda'nın başkenti Dublin'de pazar günü meydana gelen patlamayla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı.

İrlanda'da geçtiğimiz pazar günü bir araç havaya uçtu. Saldırıyı gerçekleştiren bombacının saatlerin bir saat ileriye alındığını unuttuğu için patlamanın erken gerçekleştiği iddia edildi
İrlanda'nın başkenti Dublin'de pazar günü meydana gelen patlamayla ilgili ilginç bir iddia ortaya atıldı. Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan şiddetli patlama sonrasında kimse ölmedi. Patlamanın hemen ardından bir kişinin yaralı halde olay yerinden uzaklaştığı görüldü. Olayı araştıran İrlanda polisi dün yaptığı açıklamada söz konusu yaralının aslında saldırıyı gerçekleştirmek isteyen kişi olduğunun düşünüldüğü belirtildi. Açıklamada, saldırıyı gerçekleştiren İrlandalı bombacının, yaz saati uygulamasından dolayı saatlerin ileri alındığını unuttuğu için bomba yerleştirilen aracın erken patladığı iddia edildi. Bomba üzerindeki düzenekte yer alan dijital saatin kendini bir saat ileri almasıyla, saldırgan, düzeneğin yanından ayrılamadan bombanın infilak ettiği düşünülüyor. Polisten yapılan açıklamaya göre, bomba patladıktan hemen sonra olay yerinden yaralı olarak uzaklaşan bir adamın bombayı yerleştirdiğinden şüphe ediliyor.
YARALI KAÇAN ŞÜPHELİ Mİ? 
Güvenlik kameralarının kaydettiği görüntülerde, yaralı bir adamın yüzünden kanlar akarken bir taksiye binerek olay yerinden uzaklaştığı görülüyor. Saldırganı yakalamak için geniş çaplı araştırma başlatıldı. Patlama, yerel bir iş adamına ait Volvo marka özel araca yerleştirilen düzenekle gerçekleştirildi. Araç sahibinin kimliği basına açıklanmadı.
"ŞANSLIYMIŞIZ, SONUCU KÖTÜ OLABİLİRDİ"
Olayı araştıran ekibin başında bulunan dedektif Dave Taylor "Çok büyük bir patlamaydı ve insanlar için korkutucu bir deneyim oldu. Saldırının hedefinin bu araç olduğu açıktır. Biz şu anda bu olayı çevreleyen tüm koşulları araştırıyoruz. Gerçekten çok şanslıyız. Bu saldırının çok üzücü sonuçları olabilirdi. Şimdi amacımız olabildiğince çabuk bir şekilde bu saldırganı parmaklıklar arkasına göndermek. Saat 11 sularında ağır yaralı bir yolcuyu aracına alan taksicinin bir an önce bizimle iletişime geçmesini rica ediyoruz" dedi. Saldırının arkasında kimin olduğu ve amacının ne olduğu konusunun ise geniş çaplı soruşturmaların ardından netlik kazanacağı belirtildi. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...