Tgrt Haber

Yemen Genelkurmay Başkanı mayın patlamasında yaralandı

05 Ocak 2018 18:54
Yemen Genelkurmay Başkanı mayın patlamasında yaralandı

Yemen Genelkurmay Başkanı Tuğgeneral Tahir el-Ukayli'nin, ülkenin kuzeyindeki Cevf kentinde bulunan hükümete bağlı güçleri ziyaret ettiği sırada mayın patlaması nedeniyle yaralandığı bildirildi.

Askeri kaynaklardan alınan bilgiye göre, zırhlı aracın geçişi  sırasında bir mayının infilak etmesi sonucu Genelkurmay Başkanı Ukayli ile bir  koruması hafif yaralandı.Ukayli ile aynı araçta bulunan Cevf Valisi Emin el-Akimi ise olaydan  yara almadan kurtuldu.Genelkurmay Başkanının ziyaret ettiği Cevf'in en büyük ilçesi  konumundaki "Hab eş-Şaaf", bir ayı aşkın süredir hükümet güçleri ile Husiler  arasındaki şiddetli çatışmalara sahne oluyor. Uzun süredir siyasi istikrarsızlığın yaşandığı Yemen'de meşru yönetime  darbe yapan Husiler, 2014'ten bu yana başkent Sana ve bazı bölgelerin denetimini  elinde tutuyor. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri ise Mart 2015'ten  bu yana Yemen hükümetine destek veriyor.

 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...