Tgrt Haber

Yemen’de intikam seferberliği

11 Ekim 2016 08:51
Yemen’de intikam seferberliği

Yemen’de Husilerin kontrolündeki bölgeden Kızıldeniz’deki ABD gemisine iki füze fırlatıldı. ABD, füzelerin suya isabet ettiğini gemide hasar bulunmadığını duyurdu. Husi lideri Abdulmelik el-Husi, 140 kişinin öldüğü taziye katliamının esas sorumlusunun ABD olduğunu savundu. El-Husi, taraftarlarına 'intikam' için seferberlik çağrısı yaptı.

Yemen'de Husilerin kontrolündeki bölgeden Kızıl Deniz'deki ABD gemisine birer saat arayla iki füze fırlatıldı. ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Jeff Davis, Pazar günü gerçekleştirilen saldırıda füzelerin suya isabet ettiğini ve gemide herhangi bir hasarın bulunmadığını söyledi. Yemen'de Husi Ensarullah hareketinin lideri Abdulmelik el Husi, başkent Sana'da Suudi Arabistan'ın bir cenazeye düzenlediği ve en az 140 kişinin öldüğü saldırının arkasında ABD'nin olduğunu söyledi. “ABD bu katliamın başlıca sorumlusudur" diyen Husi lider, saldırının Amerikan silahlarıyla ve Washington'dan alınan “yeşil ışıkla" düzenlendiğini belirtti.
 
SAVAŞ TIRMANACAK
 
Abdulmelik el-Husi, taraftarlarına Suudi Arabistan'dan “intikam" için seferberlik çağrısında bulundu.Husilere ait El-Mesira televizyon kanalının yayımladığı haberde Husi, başkent Sana'da taziye merasiminin olduğu binaya yapılan hava saldırısına işaret ederek, taraftarlarına saldırılardan sorumlu tuttuğu Suudi Arabistan'la geçmişte hiç olmadığı kadar mücadele etme ve intikam için genel seferberlik çağrısı yaptı.
 
EVLERDEN ÇIKIN!
 
Husi, “İntikam için iç cephelerde ve Suudi Arabistan sınırına doğru hareket etmemiz gerek. Mazereti olmadığı halde kimsenin evinde kalması doğru değil" dedi. Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, dün, ABD'li uzmanlarla birlikte saldırıya dair “acil soruşturma" başlatacağını duyurmuştu. Birleşmiş Milletler (BM) Yemen'de taziye merasiminin olduğu binaya yapılan hava saldırısında ilk belirlemelere göre 140'tan fazla kişinin hayatını kaybettiğini, 500'den fazla kişinin yaralandığını duyurmuştu.
 
(YENİ ŞAFAK)

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...