Tgrt Haber

Yeni atadığı bakandan Liz Truss'a eleştiri: Hata yaptı

Editör: Ferhat Erdemir / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
15 Ekim 2022 20:08 - Güncelleme : 15 Ekim 2022 20:34
Yeni atadığı bakandan Liz Truss'a eleştiri: Hata yaptı

İngiltere Maliye Bakanı Jeremy Hunt, Başbakan Liz Truss'ın hatalar yaptığını, bazı vergilerin artacağını ve zorlu harcama kararlarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

İngiltere’de uyguladığı ekonomi politikaları nedeniyle eleştirilen Maliye Bakanı​ Kwasi Kwarteng dün İngiltere Başbakanı Liz Truss​ tarafından görevden alınmış, yerine eski Dışişleri Bakanı Jeremy Hunt atanmıştı.

“LIZ TRUSS HATALAR YAPTI”

Maliye Bakanı Jeremy Hunt bugün yaptığı açıklamasında, Başbakan Liz Truss'ın işini devam ettirebilmek için hatalar yaptığını, bazı vergilerin artacağını ve zorlu harcama kararlarına ihtiyaç olduğunu söyledi.

"ÇOK ZOR KARARLAR ALACAĞIZ"

Yeni maliye bakanı olmanın büyük bir onur olduğunu ve insanlara karşı dürüst olmak istediğini belirten Hunt, önlerinde çok zor kararlar olduğunu ve ülkenin ve piyasanın şu anda ihtiyacı olan şeyin 'istikrar' olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

"Bazı vergiler insanların istediği kadar hızlı düşmüyor, bazı vergiler artıyor. Bu yüzden zor olacak. Ama benim yapabileceğim, vergi ve harcama planlarımızı ödeyebileceğimizi ve bunun hem harcama hem de vergi konusunda çok zor kararlar almamız gerekeceğini göstermek" 

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...