Tgrt Haber

Hindistan'da ilk kez görüldü: Hem uçuyor, hem sırıtıyor

02 Haziran 2023 11:04 - Güncelleme : 02 Haziran 2023 11:42
Hindistan'da ilk kez görüldü: Hem uçuyor, hem sırıtıyor

Hindistan'da ağaçtan ağaca uçan ve sırıtan yeni bir kertenkele türü keşfedildi. Bilim insanları mini kertenkelelere ağaçtan ağaca süzülme alışkanlıkları nedeniyle "paraşüt kertenkeleleri" adını verdiler.

Nature'da yayınlanan bir araştırmaya göre, Hindistan​'da yeni bir yamaç paraşütü​ kertenkele türü keşfedildi.

Araştırmacılar kuzeydoğu Hindistan'daki geko popülasyonlarını araştırırken iri gözlü, gülümseyen sürüngenler görüldü.

"PARAŞÜT KERTENKELELERİ"

Yaratığın bilimsel adı Gekko Mizoramensis'tir. Ancak bilim insanları mini kertenkelelere ağaçtan ağaca süzülme alışkanlıkları nedeniyle "paraşüt kertenkeleleri" adını verdiler.

Hayvanlar havada süzülmek için vücutlarının ve kuyruklarının yanında deri kanatçıkları kullanıyor.

HİNDİSTAN'DA İLK KEZ GÖRÜNTÜLENDİ

Paraşüt kertenkeleleri Bangladeş, Myanmar, Tayland ve Kamboçya'da yaşıyor, ancak araştırmaya göre araştırmacılar Hindistan'daki yeni türleri ilk kez gözlemliyor.

Kertenkeleleri elle yakalayan araştırmacılar, Hindistan’daki bu yeni türün yerden yaklaşık 150 ila 360 santimetre yükseklikte olduğunu tespit etti.

Çalışmaya göre bu tür en çok alacakaranlıkta ortaya çıkıyor ve hamamböceği, güve gibi böcek türlerinden oluşan avlarını da günün bu saatlerinde avlıyorlar.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...