Tgrt Haber

Yeni yıla yeni savaş sinyali: Rus ordusu Belarus'ta büyük tatbikata hazırlanıyor

Editör: Gülden Kılıç / Kaynak: Interfax haber
19 Aralık 2022 11:08 - Güncelleme : 19 Aralık 2022 11:49
Yeni yıla yeni savaş sinyali: Rus ordusu Belarus'ta büyük tatbikata hazırlanıyor

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik büyük saldırısı konuşulurken Moskova'dan kritik bir hamle geldi. Rus birliklerinin Ukrayna'ya komşu olan Belarus’ta askeri tatbikatlar yürüteceğini bildirildi.

Interfax haber ajansı Rus birliklerinin Ukrayna​'ya komşu olan Belarus’ta askeri tatbikatlar yürüteceğini duyurdu. Son dakika haberi, Rusya​ Devlet Başkanı Vladimir Putin​'in mevkidaşı Alexander Lukashenko ile görüşmek üzere Minsk'i ziyaretinden saatler önce geldi. Habere göre, tatbikat hakkında, "Birliklerin muharebe kabiliyeti ve muharebe hazırlığına ilişkin nihai değerlendirme. Tabur taktik tatbikatları yapıldıktan sonra verilecek" ifadelerine yer verildi.

YENİ BİR SALDIRI HAZIRLIĞI MI? 

Ekim ayında Rus birliklerinin Belarus​'a konuşlandırılması, Belarus birliklerinin Ukrayna'daki saldırılarına katılabilecekleri yönünde korkuları artırmıştı. Ukrayna Devlet Başkanı Volodymyr Zelenski, "Olası tüm savunma senaryolarına hazırlanıyoruz. Hem Rusya hem de Belarus ile olan sınırın korunmasının da bir öncelik olduğunu" söyleyerek ülkeden gelebilecek saldırılara atıfta bulundu.

UKRAYNALI GENERAL UYARMIŞTI

Ukrayna'nın en üst düzey askeri yetkililerinden Tümgeneral Andrii Kovalchuk bir röportajda, "Şubat ayının sonunda Belarus’tan olası bir saldırı düşünüyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Putin'in yaz boyunca seferber ettiği yaklaşık 300.000 askerin geri kalanını kullanarak ikinci kez taarruz denemesi halinde, Ukrayna'nın daha hazırlıklı olacağı konusunda söylemlere yer verdi.

KİEV’E SALDIRI 

Pazartesi günü erken saatlerde başkent Kiev’de düzenlenen insansız hava aracı saldırılarında kritik öneme sahip altyapı tesislerinin vurulduğu aktarıldı. Yapılan açıklamada saldırı esnasında 20'den fazla İran yapımı insansız hava aracı tespit edildiğini ve bunlardan en az 15'inin düşürüldüğünü kaydedildi.

Kaynak: Interfax haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...