Tgrt Haber

Polonya'da Sovyet tanklarına elveda: Yeni zırhlı 'Borsuk' için sözleşme imzalandı

01 Mart 2023 00:21 - Güncelleme : 01 Mart 2023 00:40
Polonya'da Sovyet tanklarına elveda: Yeni zırhlı 'Borsuk' için sözleşme imzalandı

Polonya'da kullanılmakta olan eski Sovyet tipi piyade savaş araçlarının yerini alacak 'Borsuk' adı verilen zırhlı muharebe araçları için sözleşme imzalandı. Bunun tarihi bir proje olduğunu aktaran Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, orduyu hızlı şekilde modernize etmeyi hedeflediklerini ifade etti.

ABD, Fransa ve Almanya ile birlikte Ukrayna'ya zırhlı silah gönderen Polonya​, farklı bir sürece geçti. Ülkedeki eski Sovyet tipi piyade savaş araçlarının yerini yenilerini alacak. Polonya Savunma Bakanı Mariusz Blaszczak, ''Borsuk'' adı verilen zırhlı muharebe aracının üretimi için sözleşme imzalandığını ifade etti. Blaszczak, açıklamasında, söz konusu sözleşmenin "Borsuk" zırhlı muharebe aracını üreten "Huta Stalowa Wola" şirketiyle imzalandığını söyledi. 

Polonya ordusunu hızlı şekilde modernize etmeyi hedeflediklerine dikkati çeken Blaszczak, bu kapsamda modern silahlara odaklandıklarını ifade etti.

Blaszczak, "Borsuk" zırhlı muharebe aracının, orduda kullanılan eski Sovyet tipi piyade savaş araçlarının yerini alacağını aktardı.

"TERET SİSTEMİYLE DONATILDI"

"Borsuk"un uzaktan kumandalı taret sistemiyle donatıldığına işaret eden Blaszczak, "Borsuk, yüksek hareket kabiliyeti ve su engelleri de dahil arazi engellerinin üstesinden gelme yeteneğine sahip" açıklamasında bulundu.  

Blaszczak, "Borsuk"un ZSSW-30 insansız kuleye sahip olduğunu belirterek, "Aracımız, kule üzerinde ana silah olarak dakikada 200 atım hızına sahip MK-44 Bushmaster II 30 milimetre otomatik top sistemi, 7,62 milimetre eş eksenli makineli tüfek, sis havanları ve taretin sağ tarafına monte edilmiş Spike füzeleri için iki adet fırlatıcı barındırıyor" açıklamasında bulundu. 

Sovyet sonrası teçhizattan uzaklaşmak için yeni adımlar attıklarının söyleyen Blaszczak, "İlk 4 Borsuk bu yıl Polonya ordusu tarafından test edilecek. Umarım ordumuz yakında yeni savaş araçlarıyla donatılır" açıklamasında bulundu.   

Blaszczak, "Borsuk"un tarihi bir proje olduğunu söyledi.   

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...