Tgrt Haber

Yıllardır yoldaki çukurları doldurmasının altından dram çıktı

21 Kasım 2021 16:36
Yıllardır yoldaki çukurları doldurmasının altından dram çıktı

Hindistan'ın Mumbai şehrinde yaşayan Dadarao Bilhore'nin yıllardır kentteki çukurları doldurmaya çalışmasının altından bir dram çıktı.

51 yaşındaki Dadarao Bilhore, senelerdir Mumbai'deki çukurları doldurmayı kendisine görev edindi. Bilhore'nin bu misyonunun altından ise bir dram çıktı. 2015 yılında 16 yaşındaki oğlunu bir çukurun neden olduğu trafik kazasında kaybeden Bilhore, Dünya Trafik Mağdurlarını Anma Günü'nde açıklamalar yaptı. Yıllardır diğer gönüllülerin yardımıyla çukurları doldurduğunu belirten Bilhore, şu ana kadar kentte ve çevre illerde yaklaşık 1500 çukuru doldurduğunu şu sözlerle anlattı:

"O gün oğlum öldüğünde ağlamadım, bunun yerine savaşmaya ve bir gün şehrimizi çukurlardan kurtarmaya karar verdim. O zamandan beri bu işi yapmaya devam ediyorum ve bundan memnunum çünkü daha fazla ölümün önlenmesine yardımcı oluyor. Benimki gibi parçalanmış bir aile görmek istemiyorum." 

Yıllardır yoldaki çukurları doldurmasının altından dram çıktı

Başlangıçta yalnız çalıştığını belirten Bilhore, şimdi bazı arkadaşlarının ve gönüllülerinin kendisine katıldığını söyledi:

"Biz de gidip o çukurları dolduruyoruz. Bunu genellikle pazar günleri yapıyoruz. Yetkilileri beklemek istemiyoruz çünkü zaman alıyor. Bu yüzden bir kazaya neden olmaması için öğrenir öğrenmez çukurları doldurmaya çalışıyoruz."

Kısa bir süre önce kalp ameliyatı geçirdiğini ve bu sebeple çukur doldurma işine bir süre ara vermek zorunda kaldığını aktaran Bilhore, "Doktorlar iyi olduğumu söylediği an işe devam edeceğim." diye konuştu.

MOBİL UYGULAMA DA GELİŞTİRDİ

Bilhore, insanların çukurları ihbar edebilmesi için mobil uygulama geliştirdiğini ifade ederek "Üzerinde çalıştığımız teknik sorunları var. Bu, insanların çukurları bildirmelerini kolaylaştıracak." dedi.

Kara yolu güvenliği programlarına katıldığını kaydeden Bilhore, "Kara yolu güvenliği konusunda farkındalık oluşturmak için konuşmalar yapıyorum. Çalışmalarımdan dolayı farklı gruplardan çok sayıda ödül aldım." ifadelerini kullandı.

Öte yandan Hindistan Kara Yolu Ulaştırma ve Kara Yolları Bakanlığına göre, 2019'da Hindistan genelinde yaklaşık 449 bin trafik kazası kaydedildi ve bu kazalarda 151 bin 113 kişi öldü, 451 bin 361 kişi yaralandı.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...