Tgrt Haber

Yine alçak provokasyon! Danimarka’da Kur’an’ı Kerim'in ateşe verilmesine AK Parti'den sert tepki

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İHA, TGRT Haber
22 Temmuz 2023 10:57 - Güncelleme : 22 Temmuz 2023 11:32
Yine alçak provokasyon! Danimarka’da Kur’an’ı Kerim'in ateşe verilmesine AK Parti'den sert tepki

İsveç’in başkenti Stockholm'deki Irak Büyükelçiliği binasının önünde Kur’an’ı Kerim yakılması sonrası bu kez Danimarka’da benzer bir eylem gerçekleştirildi. Başkent Kopenhag’da Irak Büyükelçiliği binası önünde Kur’an’ı Kerim’in yakılması tepki çekti. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ömer Çelik söz konusu eyleme sert tepki gösterdi. Çelik, “Bu lanetli eylem, açık bir nefret suçudur” dedi.

İsveç'te polis Kurban Bayramı’nın ilk günü, öğleden sonra başkent Stockholm​'deki bir caminin önünde Kur'an​ yakılmasına izin vermişti. Kuran'ı yakacak kişinin mahkemeyi kazanması nedeniyle polisin bu izni verdiği belirtilmişti. Eylem sonrası tepkiler çığ gibi büyümüş Müslüman ülkeler Kur’an’ı Kerim’in yakılmasını sert dille kınamıştı. İsveç’in ardından Danimarka’nın başkenti Kopenhag’da da Irak Büyükelçiliği binası önünde Kur’an’ı Kerim yakıldı. Irak Dışişleri Bakanlığı, ve Irak bayrağının ateşe verilmesini sert bir dille kınadı.

IRAK: ŞİDDETLE KINIYORUZ

Danimarkalı Vatanseverler adlı grubun Irak'ın Kopenhag​ Büyükelçiliği önünde Kur'an-ı Kerim yakması sonucu Irak Dışişleri Bakanlığı, eylemi sert bir dille kınadı. Irak Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Ahmet Sahhaf tarafından yapılan açıklamada, “Irak'ın Kopenhag Büyükelçiliği önünde tekrarlanan Kur'an-ı Kerim yakma eylemini şiddetle kınıyoruz” denildi. İfade özgürlüğü adı altında bu menfur eylemlere ilişkin gelişmeleri takip edeceğini belirten Sahhaf, bu gibi eylemlerin tepkileri körüklediğini ve tüm tarafları kritik durumlara sokacağını ifade etti. Sahhaf, “Bakanlık, uluslararası toplumu, dünya çapında toplumsal barışı ve birlikte yaşamayı ihlal eden bu gibi çirkin eylemlere karşı acilen ve sorumlu bir şekilde durdurmaya çağırıyor” dedi.

 Bağdat’ın merkezi Tahrir Meydanı’nda toplanan Sadr yanlısı kişiler, Kur’an-ı Kerim’e yönelik saldırı nedeniyle Danimarka yönetimini protesto etti.

IRAKLILARDAN PROTESTO GÖSTERİLERİ

Danimarka’daki Kur’an’ı Kerim ile Irak bayrağına yönelik yapılan hakaretin ardından yüzlerce Iraklı sabahın erken saatlerinde korunaklı Yeşil Bölge’de yer alan Danimarka​ Büyükelçiliği binasına yürüdü. Şii din adamı ve Sadr Grubu lideri Mukteda Sadr destekçileri, Yeşil Bölge’de yer alan Danimarka’nın Büyükelçiliği binasına girmeye çalışırken, güvenlik güçleri Yeşil Bölge’ye giden yollara barikatlar kurarak güvenlik önlemlerini arttırdı.

 Sadr Hareketi mensupları, Danimarka’ya tepki gösterdi.

ÇELİK: AÇIK BİR NEFRET SUÇUDUR

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Ömer Çelik provokatif eylemle ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Danimarka'da İslam​ düşmanı bir grubun Kutsal Kitabımız Kur'an-ı Kerim'e yönelik gerçekleştirdiği eylemi lanetliyoruz...  Din ve vicdan hürriyetine karşı gerçekleştirilen bu lanetli eylem, açık bir nefret suçudur. İslam'a ve Müslümanlara yönelik provokasyonlar karşısında Danimarka yetkililerinin duyarsızlığı bu nefret suçlarına destek vermeleri anlamına gelmektedir.” ifadelerini kullandı.

https://twitter.com/omerrcelik/status/1682661970707660801

İRAN'DAN TEPKİ: İFADE ÖZGÜRLÜĞÜNÜ HEDEF ALDI!

İran, Danimarka'nın başkenti Kopenhag'da polis koruması altında Kur'an-ı Kerim'e yönelik saldırıyı şiddetle kınayarak, Müslüman devletlere Kur'an-ı Kerim'e ve semavi dinlerin mukaddesatına yönelik her türlü saldırıya karşı ortak hareket etme çağrısında bulundu. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani yaptığı yazılı açıklamada, "İran, İslam ülkeleriyle temas ve diyaloglarını sürdürürken Batı'nın sahte ifade özgürlüğü kisvesi altında insan onurunu ve saf ifade özgürlüğünü hedef alan 21. yüzyılın cehaletiyle mücadele çabalarını sürdürecektir." ifadelerine yer verdi.

Kaynak: İHA, TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...