Tgrt Haber

Yolcular her şeyden habersiz ölümcül kargoyla uçtular! Kremlin'den izinli uçak acil iniş yaptı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: TGRT HABER
11 Aralık 2023 17:06 - Güncelleme : 11 Aralık 2023 17:29
Yolcular her şeyden habersiz ölümcül kargoyla uçtular! Kremlin'den izinli uçak acil iniş yaptı

Rusya'da 109 yolcunun bulunduğu uçağa, Kremlin'in izniyle sır gibi saklanan bir radyoaktif madde koyuldu. Uçuş anında uçak, arıza verince ise acil iniş yaptı. Hiçbir şeyden haberi olmayan yolcular büyük bir tehlike atlattı.

Rusya​'da 109 yolcunun taşındığı uçağa bir de radyoaktif bir kargo​ yüklendi. Kremlin'in özel izniyle yüklenen 19 kilogramlık tehlikeli kargo, 1980'lerde gizli nükleer testler için kullanılan Batı Sibirya'daki Hantı-Mansiysk'e ulaştırılacaktı. Fakat UTAir'e ait Boeing-737 tipi uçağın kalkıştan yaklaşık 40 dakika sonra kanatlarında arıza meydana geldi. Uçak​, acil yapmak zorunda kaldı.

YOLCULARIN HABERİ YOKTU

Gizemli 'radyoaktif kargo' taşıyan Rus uçağını pilotlar, 109 yolcu bulunan uçağı Moskova'daki Vnukovo Havalimanı'na indirdi. Yolcuların ise ölümcül bir kargoyla beraber yolculuk yaptıklarından haberleri yoktu.

Rus medyası, uçağın plansız ve ani inişinde tehlikeli kargonun hasar görmediğini bildirdi.

Öte yandan radyoaktif malzemenin uçakta taşınması için Kremlin'den özel izin alınmıştı.

 

Kaynak: TGRT HABER
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...