Tgrt Haber

YSK iç savaştaki Sudan'la ilgili "seçim" kararını paylaştı

26 Nisan 2023 11:29 - Güncelleme : 26 Nisan 2023 11:50
YSK iç savaştaki Sudan'la ilgili "seçim" kararını paylaştı

Yüksek Seçim Kurulu tarafından yapılan duyuruya göre Sudan'da yaşanan olaylar sonrasında ülkede kurulacak sandıklara ilişkin bir son dakika gelişmesi yaşandı.

Sudan​'da son dönemlerde meydana gelen iç karışıklar sonrasında orada bulunan Türk vatandaşlarının oy kullanımına dair Yüksek Seçim Kurulu​'ndan bir son dakika duyurusu yapıldı. 

SUDAN'DA SANDIKLAR İPTAL EDİLDİ

Yüksek Seçim Kurulu, Sudan'da yaşanan olayların ardından ülkede kurulacak sandıkları iptal etti. Bölgede yaşayan seçmenler farklı noktalarda oy kullanabilecek.

Sudan'ın başkenti Hartum​ ve diğer şehirlerde 15 Nisan'da Sudan ordusu ile HDK​ arasında silahlı çatışmalar başlamıştı.

Ordu ile HDK arasında "HDK'nin tamamen orduya katılmasını" öngören askeri güvenlik reformu konusunda son birkaç aydır yaşanan anlaşmazlık sıcak çatışmaya dönüşmüştü.

Sudan Dışişleri Bakanlığı, Egemenlik Konseyi Başkanı ve Ordu Komutanı Orgeneral Abdulfettah el-Burhan'ın, orduyla çatışan HDK'nin feshedilmesi ve devlete karşı isyancı güç ilan edilmesi kararı aldığını, bu esasa göre davranılacağını bildirmişti.

YSK iç savaştaki Sudan'la ilgili

Kaynak: AA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...