Tgrt Haber

Yunan bakan deprem bölgesinde zeytin dalı uzattı: İlişkilerin düzelmesi için bir depremin daha yaşanmasını beklemeyelim

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: TGRT Haber
12 Şubat 2023 13:33 - Güncelleme : 12 Şubat 2023 13:47

Son dakika haberi: Türkiye sarsan depremlerin ardından dünyadan destek gelmeye devam ederken, Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias Adana'ya geldi. Dendias'ı Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu karşıladı. İki bakan daha sonra havadan yaptıkları denetimin ardından Hatay'a geçti. Deprem bölgesinde açıklamalarda bulunan Dendias, Yunanistan'ın Türkiye'ye vereceği desteğin süreceğinin altına çizerek “İlişkilerimizin düzelmesi için bir depreme daha gerek olmadığı kanaatindeyim” dedi.

Kahramanmaraş​'ta yaşanan 7.7 ve 7.6 meydana gelen deprem​ 10 ilde ağır yıkıma yol açtı. Binlerce binanın yıkıldığı bölgede arama kurtarma faaliyetleri sürüyor. Depremin ardından Türkiye​'nin yardımına koşan olan ülkelerden biri de komşu Yunanistan​. Yunan ekipleri sahada bir canın daha kurtarılması için Türk ekipleri bir arada. Enkazın altından çıkacak olan iyi haber için gözler bölgeye çevrilirken  Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias deprem bölgesine gelerek mevkidaşı Mevlüt Çavuşoğlu​ görüşme gerçekleştirdi. Kendisini uçakta karşılayan mevkidaşı Çavuşoğlu’na “Buraya daha güzel şeyler için gelmek isterdim” diyen Yunan bakan deprem bölgesindeki faciayı havadan gözlemledi.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU: İYİ KOMŞULUK BÖYLE GÜNLERDE BELLİ OLUR

Hatay’a geçen iki bakan daha sonra ortak bir açıklama yaptı. Yunanistan arama kurtarma ekiplerinin canla başla çalıştığını dile getiren Çavuşoğlu, “Yunanistan arama kurtarma ekiplerine teşekkür ederiz. Geldikleri günden itibaren 7/24 çaba sarf ettiler. İyi komşuluk böyle günlerde belli olur” ifadelerini kullandı.  Türkiye’ye bir kez daha geçmiş olsun dileklerini ileten Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias iki ülke arasındaki ilişkilerin düzelmesi için bir depremin daha yaşanmaması gerektiğini söyledi.

“TÜRK HALKININ YANINDAYIZ”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias şu ifadeleri kullandı:

Yunanistan hükümetinin, Türk hükümeti ve halkına bu zor günleri aşması yolunda verdiği destek burada bitmeyecektir. Ben Sayın Başbakan Miçotakis’in aldığım talimat doğrultusunda şunu söylemek isterim. Yunanistan olarak hem ikili düzeyde hem Avrupa Birliği düzeyinde elimizden gelen bütün çabayı göstermeye devam edeceğiz.  Bununla birlikte daha önce Sayın Çavuşoğlu’nun söylediği cümleye bende imza atmak isterim. İlişkilerimizin düzelmesi için bir depreme daha gerek olmadığı kanaatindeyim. Son olarak şunu ifade etmek istiyorum. Benim vatandaşlarımın Türk vatandaşlarına yaşanan felakette destek vermesinden son derece gururluyum. Mevlüt ve Türk hükümetine bize bu zor günde yaptıkları ev sahipliği için bir kez daha teşekkür ediyorum.  

KAHRAMANMARAŞ DEPREMİNDE SON DURUM

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...