Tgrt Haber

Yunan bakandan Türkiye'ye hadsiz tehdit: Fransa ve ABD ile ittifak yaptık, uçak aldık

29 Ocak 2023 18:36 - Güncelleme : 29 Ocak 2023 18:56
Yunan bakandan Türkiye'ye hadsiz tehdit: Fransa ve ABD ile ittifak yaptık, uçak aldık

Ege'de Türkiye ile gerilimi had safhaya çıkaran Yunanistan'ın Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis'ten skandal bir açıklama geldi. "Bir gece ansızın gelebiliriz" uyarısı nedeniyle Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alan Yunan bakan, 'barış istiyorsanız savaşa hazır olun' sözüne katıldığını belirterek "Fransa ve ABD ile ittifak yaptık. Gelmeye cesaret ederse, Rafale ve Viper'ın ezeceğini bildirmek istiyorum" dedi.

Ege'de Türkiye​ karşıtı algı operasyonlarını sürdüren Atina yönetiminden skandal bir açıklama daha geldi. Yunanistan​ Kalkınma ve Yatırımlar Bakanı Adonis Georgiadis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın, gayrıaskeri statüdeki adaları silahlandıran ve 12 mil hayali kuran Yunanistan'a yönelik "Bir gece ansızın gelebiliriz" uyarısını Ta Nea gazetesine değerlendirdi.

Açıklamalarında skandal ifadelere imza atan Yunan bakan,ABD​ ve Fransa ile ittifak kurduklarını ve bu ülkelerden alınan 'Fransız Rafale F4R' ve 'Amerikan F-16 Blok 70 Viper' uçaklarıyla Türkiye'yi tehdit etti. "Bu sözleri her duyduğumuzda gülüyoruz. Sayın Erdoğan'a gece, öğlen, sabah veya öğleden sonra gelmeye cesaret ederse, Rafale ve Viper'ın Türk Hava Kuvvetleri'ni ezeceğini bildirmek istiyorum" diyen Georgiadis, bir Roma atasözü olan 'barış istiyorsanız savaşa hazır olun' sözüne inandığını da sözlerine ekledi.

Yunan bakandan Türkiye'ye hadsiz tehdit: Fransa ve ABD ile ittifak yaptık, uçak aldık

BAŞBAKAN MİÇOTAKİS'E ÖVGÜ

Ta Nea'nın "Erdoğan gece gelirse Rafale ve Viper Türk hava kuvvetlerini ezer" başlığıyla yayımladığı haberde Georgiadis sözlerini şöyle sürdürdü:

"Ben de Erdoğan'a söylüyorum, Yunanistan'a bulaşamazsınız. Biz Türkiye ile savaşa girmek için savaş uçağı almıyoruz. Miçotakis geldi ve Silahlı Kuvvetler'i güçlendirdi. Torpidolar aldık, fırkateynler sipariş ettik, Fransa ve ABD ile ittifak yaptık, Rafales aldık."

MUHALEFETİ SUÇLADI

Aldıkları uçakları da değerlendiren Yunan siyasetçi, F-16'ları geliştirdiklerini ifade ederek "F-16'ları Viper seviyesine yükseltme işlemine hızla devam ediyor. F-35 programı için başvurmuş durumdayız ve SYRIZA buna karşı durdu" dedi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...