Tgrt Haber

Yunan basını Erdoğan-Miçotakis görüşmesini yazdı: 'Mükemmel' bir atmosferde geçti

12 Temmuz 2023 15:45 - Güncelleme : 12 Temmuz 2023 15:53
Yunan basını Erdoğan-Miçotakis görüşmesini yazdı: 'Mükemmel' bir atmosferde geçti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NATO Liderler Zirvesi'nde Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis’le görüştü. Görüşmeyi değerlendiren Yunan basını, Erdoğan-Miçotakis görüşmesinin 'mükemmel' bir atmosferde geçtiğini yazdı. Haberlerde görüşmenin planlanandan uzun sürdüğüne yer verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Litvanya’nın başkenti Vilnius’ta düzenlenen NATO Liderler Zirvesi​ kapsamında ikili görüşmeler gerçekleştirdi. Erdoğan, Vilnius’ta Yunanistan​ Başbakanı Kyriakos Miçotakis​ ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından tarafından Erdoğan-Miçotakis görüşmesi ilişkin Yunan medyasında görüşmenin “sıcak” geçtiğine ilişkin haberler yer aldı. Erdoğan ve Miçotakis’in 1,5 yıl sonra yüz yüze ilk kez bir araya geldiğini duyuran Yunan medyası, görüşmenin planlanandan daha uzun sürdüğünü yazdı. Yarım saat süren görüşmenin “mükemmel” bir atmosferde geçtiği ifade edildi.

ERDOĞAN: HAYIRLARA VESİLE OLSUN

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşme sonrası yayınladığı mesajda şunları dedi: “NATO Zirvesi marjında Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis’le bir görüşme gerçekleştirdik. Toplantımız ülkelerimiz için hayırlara vesile olsun.”

https://twitter.com/RTErdogan/status/1679089469935460353

"YENİ KABİNEMİZ VAR"

Yarım saatlik bir gecikme ile gerçekleştirilen ve beklenenden uzun süren görüşmenin ardından Miçotakis’in Almanya Başbakanı Olaf Scholz ile görüşmesini iptal ettiği aktarıldı. Bugünkü görüşmenin bir çözüm bulmak amacıyla gerçekleştirilmediği kaydedilirken, iki ülke arasındaki ilişkilerin iyileştirilmesinin hedeflendiği vurgulandı.

Erdoğan, NATO zirvesindeki temasları kapsamında Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile bir araya geldi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın görüşmede, “Yeni hükümetimiz, yeni kabinemiz var” dediği aktarılırken Miçotakis’in ise “Bizim gibi. Ancak bakanlarımız zaten görüştüler ve iyi de bir temas kurdular” ifadelerine yer verildi. Toplantıya daha sonra MİT Başkanı İbrahim Kalın’ın Miçotakis’i yeniden seçilmesi nedeniyle tebrik ettiği kaydedildi. Miçotakis’in ise Kalın’a yeni görevinde başarılar dilediği aktarıldı.

Kaynak: İHA

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...