Tgrt Haber

Yunan basınında 'Bir gece ansızın gelebiliriz' endişesi: Gerçekten gelebilirler mi?

18 Ekim 2022 11:23 - Güncelleme : 18 Ekim 2022 11:34

Ankara-Atina hattında gerilim devam ederken Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" sözleri Yunan basınında endişeye neden oldu. Türkiye'nin olası bir hamlesi olup olmayacağını değerlendiren gazeteler, çıkabilecek herhangi bir kriz durumunda ABD'nin sığınılacak liman olduğunu vurguladı.

Ege'de, Yunanistan​'a ait S-300​'lerin, Türk jetlerine yönelik kilit atma tacizlerinin ardından yükselen tansiyon Ankara-Atina hattında hız kesmeden devam ediyor. Son olarak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan​'ın "Bir gece ansızın gelebiliriz" çıkışıyla artan gerilimin ardından Yunan basını "Türkiye'nin gerçekten gelip gelmeyeceği"ni tartışmaya açtı.

Ülke basınında Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ifadeleri haftalardır etkisini gösterirken Yunanistan gazetelerinin cevaplandırılmaya çalışılan soru hakkında uzmanlara danıştığı öğrenildi.

Sabah'ta yer alan habere göre, Bloomberg'in bir analistinin değerlendirilmesine dayandırılan bir haberde, Yunanistan'ın NATO​ üyesi olduğuna dikkat çekilerek aslında olası bir Yunan-Türk düşmanlığının temelinin eskiye dayandığı ve adalar meselesiyle iyice tırmandığından bahsedildi. Aynı zamanda ABD'nin Türkiye​ ve Yunanistan arasındaki duruşuna dikkat çekilirken, ABD'nin Türkiye'nin yerine Yunanistan'ın yanında olacağına dair düşüncelerin olduğu aktarıldı.

'UFUKTA SAVAŞ YOK'

Daha önce de 2020 yılında Türkiye ile Yunanistan arasındaki bir çatışma yaşanmasının muhtemel olduğundan, ancak sonuç itibarıyla krizin büyümediğinden bahsedildi. O nedenle de analiste göre şu an için olası bir savaş ufukta görünmeyecek. 

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...