Tgrt Haber

Yunanistan Genelkurmay Başkanı'ndan 'Meriç' tahriki: Evros düşmedi, düşmeyecek!

30 Aralık 2022 11:02 - Güncelleme : 30 Aralık 2022 11:20
Yunanistan Genelkurmay Başkanı'ndan 'Meriç' tahriki: Evros düşmedi, düşmeyecek!

Ege ve Doğu Akdeniz'de kışkırtıcı tutumunu sürdüren Yunanistan'dan yeni bir tahrik girişimi daha geldi. Yeni yıl öncesi gayri askeri statüdeki adaları ziyaret eden Yunanistan Genelkurmay Başkanı Floros, bu defa Türkiye sınırına yakın Kipi Sınır Kapısı’ndaki karakolu teftiş etti. Burada poz veren Floros, o anlar sosyal medya hesabından "Evros (Meriç) düşmedi, düşmeyecek!" notuyla paylaştı.

Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk jetlerine kilit atma yöntemiyle tacizlerde bulunan ve adalara askeri araçlar sevk ederek tatbikat gerçekleştiren Yunanistan​, tahriklerine bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz günlerde gayri askeri statüdeki Kerpe, Meis, Karaada ve Fener adalarını ziyaret eden Yunanistan Genelkurmay Başkanı Konstantinos Floros bu defa Türkiye​ sınırında ortaya çıktı.

MERİÇ NEHRİ​ ÜZERİNDE POZ

Yeni yıl öncesi kışkırtıcı tavrını sürdüren Yunan komutan, Batı Trakya'daki Türkiye –Yunanistan arasındaki Meriç Nehri’ndeki İpsala Sınır Kapısı’nın karşısındaki Kipi Sınır Kapısı’ndaki karakolu teftiş etti. Buradaki birlikleri denetleyen Floros, Meriç üzerinde görüntü verdi.

Burada çektirdiği fotoğrafı sosyal medya hesabından paylaşan Floros, "Birinci durağımız Kipi Köprüsü. Gözetleme karakolu personeli ile. Görevlerine ve misyonlarına bağlılıkla Yunanistan bölgesini koruyanlara sağlık ve güçle Mutlu Yıllar. Evros (Meriç) düşmedi, düşmeyecek!" notunu düştü.

Yunanistan Genelkurmay Başkanı'ndan 'Meriç' tahriki: Evros düşmedi, düşmeyecek!

12 MİL HAYALİNDEN VAZGEÇMİYOR

Yunan basınında yer alan haberlere göre '12 mil' sevdasından vazgeçmediği görülen Yunanistan'a Türkiye'den çok sert tepki gelmişti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, yaptığı açıklamada "1 mil dahi vermeyiz" çıkışı yaparak tepkisini dile getirdi. Çavuşoğlu, “ Bizim bu konudaki tutumumuz net. Değil 12, Ege’de 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclisimizin bu konuda 1995’te aldığı karar nettir ve halen geçerlidir. Yunanistan’ı bir kez daha uyarıyoruz: Arkana almaya çalıştıklarına güvenerek sahte kahramanlık peşinde koşma. Maceraya atılma. Sonu sizin için hiç iyi olmaz!"” ifadelerini kullandı. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...