Tgrt Haber

Komşu'da 'menzil' paniği! Yunan güvenlik uzmanı ülkesini yerdi Türkiye'yi övdü: Tayfun, Yunanistan'ın stratejik derinliğini bitirdi

03 Kasım 2022 20:10 - Güncelleme : 03 Kasım 2022 22:23
Komşu'da 'menzil' paniği! Yunan güvenlik uzmanı ülkesini yerdi Türkiye'yi övdü: Tayfun, Yunanistan'ın stratejik derinliğini bitirdi

Türkiye’nin geliştirdiği TAYFUN balistik füze ve silah sisteminin menzili, Yunanistan’ı tedirgin etmeye devam ederken Yunan güvenlik uzmanı Periklis Zorzovillis, dikkat çeken bir makaleye imza attı. Atina yönetiminin son 20 yıldır sistem geliştirememesini eleştiren Zorzovillis, buna karşın Türkiye’nin ise savunma sanayii alanında imza attığı başarılarla dünya pazarında tedarikçi konuma geldiğini söyledi. Zorzovillis ayrıca, son geliştirilen TAYFUN balistik füze silah sisteminin menzilinin ise Yunanistan'ın stratejik derinliğini ortadan kaldırdığını söyledi.

Güvenlik ve Savunma Analizleri Enstitüsü Başkanı Periklis Zorzovilis, Türkiye​'nin savunma sanayii​ alanındaki başarılarına karşı Yunanistan​'ı uyardı. Atina merkezli enstitünün başkanı Zorzovilis, Türk silah sistemlerinin menzilindeki artışın Yunanistan'ın stratejik derinliğini ortadan kaldırdığını söyledi.

Haber7’de yer alan habere göre, Yunan güvenlik uzmanı Zorzovillis, Yunanistan'ın savunma sistemleri konusundaki açıklar ile savunma sanayii alanında Türkiye'nin imza attığı başarılarla ilgili bir makale kaleme aldı.

Komşu'da 'menzil' paniği! Yunan güvenlik uzmanı ülkesini yerdi Türkiye'yi övdü: Tayfun, Yunanistan'ın stratejik derinliğini bitirdi

YUNANİSTAN YERİNDE SAYIYOR, TÜRKİYE YÜKSELİYOR

Savunma sistemleri konusunda son 20 yıldır Yunanistan'ın büyük bir satın alma programı uygulayamadığına dikkat çeken Zorzovilis, 20 yıldan fazla bir süredir de şu anda hizmette olan savunma sistemlerinin herhangi bir yükseltme veya geliştirmeden geçmediğini, Türkiye cephesinde ise niteliksel bir yükseliş yaşandığını belirtti.

YUNANİSTAN’I BEKLEYEN CİDDİ SORUNLAR

Zorzovilis makalesinde, sahip olduğu sistemleri 'yükseltme ve güçlendirme ihtiyacı' dışında Yunanistan'ın çok ciddi başka bir sorunla karşı karşıya olduğunu yazdı. Ukrayna’yı işgali nedeniyle NATO ve Avrupa Birliği’nden oluşan Batı bloğu ile Rusya Federasyonu arasındaki ilişkilerin koptuğuna değinen Zorzovilis, bu nedenle “Rus menşeli TOR-M1, OSA-AK/AKM ve S-300PMU1 savunma sistemlerinin hizmet dışı bırakılması için geri sayımın başlatılması muhtemeldir." dedi.

https://twitter.com/tgrthabertv/status/1588185715254251521

TÜRK İHA'LARI BAŞARISINI SAVAŞTA KANITLADI

Zorzovilis, Türk sanayi ve teknoloji üssünün Ar-Ge, tasarım ve üretim alanlarında faaliyet gösterdiğini belirterek bu faaliyetler sonucunda ulusal ihtiyaçları karşılamanın yanı sıra Türkiye'nin artık dünya pazarında da bir tedarikçi konumuna gelmeyi başardığını söyledi.

Dağlık Karabağ savaşında ve devam eden Ukrayna savaşını hatırlatan Zorzovilis, tasarımı ve üretimi yerli ve milli olan Türkiye’nin insansız hava aracı sistemlerinin (İHA) 'savaşta kanıtlanmış' silah sistemleri kategorisine girdiğini vurguladı.

Türk İHA’larına olan rağbetin bu savaşlarda kanıtlanan başarılar sonucunda arttığını belirten Zorzovilis, Azerbaycan, Etiyopya, Katar, Fas, Ukrayna, Pakistan, Polonya vb. ülkelerde Bayraktar TB2'nin kayda değer ihracat başarıları elde ettiğine dikkat çekti.

“TAYFUN’UN MENZİLİ YUNAN STRATEJİK DERİNLİĞİNİ ORTADAN KALDIRIYOR”

Türkiye’nin yakın zamanda test atışını gerçekleştirdiğini  TAYFUN balistik füzesine ve silah sisteminin menziline dikkat çeken Zorzovilis makalesinde, Türk tasarımı sistemlerin menzilindeki artışın "Yunan stratejik derinliğini ortadan kaldırdığını" belirterek bu sistemlerin Yunan topraklarındaki herhangi bir noktayı vurabileceğini söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...