Tgrt Haber

Yunan medyası Ankara-Kahire yakınlaşmasını markajına aldı: Doğu Akdeniz'de de normalleşme sürecine kapı aralandı

06 Temmuz 2023 12:05 - Güncelleme : 06 Temmuz 2023 15:15
Yunan medyası Ankara-Kahire yakınlaşmasını markajına aldı: Doğu Akdeniz'de de normalleşme sürecine kapı aralandı

Türkiye ve Mısır'ın karşılıklı büyükelçi ataması Yunanistan medyasında geniş yer buldu. Mısır lideri Abdulfettah Sisi'nin kısa sürede Türkiye'yi ziyaret edeceği de belirtildi. 

Türkiye​ ve Mısır​'ın normalleşme yolunda karşılıklı büyükelçi​ ataması dünyada da yankı buldu. Arap medyası olumlu dönüşlerde bulunurken Yunan medyası da Ankara ve Kahire arasındaki kritik gelişmeyi atlamadı. Türkiye​ ve Mısır​ arasındaki yakınlaşma, Kahire ve Ankara'ya karşılıklı olarak büyükelçi​ atanması Doğu Akdeniz​'de de normalleşme sürecine kapı araladı.

Yunanistan'ın Ethnos gazetesi, ''Türkiye ve Mısırbüyükelçi​ atadı, ilişkilerin iyileştirmesi yönünde çok önemli adım'' başlıklı haberinde Mısır​ lideri Abdulfettah Sisi'nin kısa sürede Türkiye​'yi ziyaret edeceğini bildirdi.

''TÜRKİYE VE MISIR​ DAHA YAKIN''

CNN Yunanistan ''Türkiye​ ve Mısırbüyükelçi​ atayarak ilişkilerini bir üst seviyeye çıkardı'' derken, Kathimerini ''Türkiye​ ve Mısır​ daha yakın'' başlığını seçti. Ankara ve Kahire yönetimlerinin on yıl sonra ilk kez büyükelçi​ atadığını hatırlatan Kathimerini, 'yeni dönem' yorumu yaptı. Ayrıca İbrahim Kalın ve Hakan Fidan'ın normalleşmede aktif rol oynadığını yazdı.

Yunan medyası Ankara-Kahire yakınlaşmasını markajına aldı: Doğu Akdeniz'de de normalleşme sürecine kapı aralandı

Ta Nea gazetesi ''Yeni büyükelçiler-Türkiye ve Mısır​ ilişkilerini normalleştiriyor'' başlığını attı, Yunanistan'ın en popüler internet sitelerinden biri olan in.gr'deki haberin başlığı ise ''Türkiye​ ve Mısır​ arasındaki ilişkiler yoluna giriyor, Kahire ve Ankara'ya büyükelçiler atandı'' şeklindeydi.

''ÇÖZÜM İÇİN HAZIRIZ AMA ÇİZGİLERİMİZ VAR''

Öte yandan son dönemde artan Doğu Akdeniz​ geriliminin ana aktörlerinden biri olan Yunanistan'dan sesler yükseldi. Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, "Halihazırdaki olumlu iklimden faydalanmalı ve anlaşmazlığa çözüm getirmeliyiz" dedi. Türkiye​'yle görüşmeye hazır olduklarını belirten Yunan Bakan, Atina'nın kırmızı çizgilerinden geri adım atılmayacağını da vurguladı.

 

Sonraki Haber Yükleniyor...