Tgrt Haber

Yunan medyasından çarpıcı iddia: ABD askeri uçaklarını üslere yerleştiriyor

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: Anadolu Ajansı
24 Ekim 2023 16:04 - Güncelleme : 24 Ekim 2023 16:14
Yunan medyasından çarpıcı iddia: ABD askeri uçaklarını üslere yerleştiriyor

ABD'nin askeri uçaklarını Yunanistan'daki üslere yerleştirmeye başladığı iddia edildi. Yunan medyası haberinde, ABD’nin 4 farklı tipteki uçağını üslere konuşlandırdığı ileri sürüldü.

Orta Doğu'da tansiyon yükseldi. ABD'ye ait çok sayıda askeri uçağın Yunanistan'daki Suda Üssü'nde konuşlandığı ve Atina yakınlarındaki Elefsina Askeri Havaalanı'na da ABD askeri uçaklarının benzer şekilde konuşlandırılmaya başlandığı ileri sürüldü.

YUNANİSTAN’IN ALTYAPISINI KULLANMAK İSTEDİ

"CNN Greece" haber sitesinde yer alan habere göre, İsrail-Filistin çatışmasının başlamasının ardından, her ihtimale karşı hazır olmayı amaçlayan ABD, askeri uçaklarını "güvenlik mesafesinde" konuşlandırmak için Yunanistan Silahlı Kuvvetlerinin altyapısını kullanmak istedi.

ABD savaş uçaklarının hafta sonu gelmeye başlandığı ileri sürüldü.

4 FARKLI TİPTE UÇAK GÖRÜLDÜ

CNN Greece'in Girit'teki Suda Üssü'nden elde ettiği fotoğraflarda, ABD'ye ait 7 hava ikmal aracı, 10 C-130 nakliye uçağı, KC-135 tipi bir havada yakıt ikmal uçağı, Boeing P-8 Poseidon tipi bir anti-denizaltı ve anti-yüzey savaş uçağı görüldü.

HAFTA SONU GELMEYE BAŞLADI

Haberde, ABD'nin büyük askeri uçaklarının konuşlanması için kullanmayı talep ettiği Elefsina Askeri Havaalanı'na ABD'ye ait uçakların hafta sonu gelmeye başladığı öne sürüldü.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...