Tgrt Haber

Yunan medyasından Kılıçdaroğlu analizi: HDP için Kemalistleri saf dışı bıraktı!

22 Mart 2023 13:42 - Güncelleme : 22 Mart 2023 14:05
Yunan medyasından Kılıçdaroğlu analizi: HDP için Kemalistleri saf dışı bıraktı!

Yunanistan'da  ana akım meydanın önde gelen kanallarından Skai, Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığını masaya yatırdı. Yapılan analizde Kılıçdaroğlu'nun teröristbaşı Abdullah Öcalan'a özgürlük isteyen HDP ile arasına mesafe koyamadığı, bu uğurda CHP içindeki katı Kemalistleri de saf dışı bıraktığı belirtildi.

Türkiye​'de 14 Mayıs'taki seçimler için geri seyım sürerken, yaşanan süreç Yunanistan'da da yakinen takip ediliyor. Ülke medyasında son olarak PKK​'nın siyasi uzantısıHDP ile anlaşma sağlayan Kemal Kılıçdaroğlu​ için dikkat çeken bir analiz yayınlandı.

"KEMALİSTLER BİZİM İÇİN İYİ DEĞİL"

Yunan hükümetine yakın SKAİ televizyonunun internet sitesinde yer alan haberde, Kılıçdaroğlu'nun dış politika programı ele alındı. 6'lı Masa'nın Batı ile yeni bir diyalog dönemi başlatma vaadinde bulunduğu belirtilen "Erdoğan mı Kılıçdaroğlu mu?" başlıklı yazıda Kılıçdaroğlu'nun seçilmesinin Yunanistan için çok anlamlı olmayacağı, gerekçeleriyle birlikte  vurgulandı.

Türkiye'de geçmiş dönemlerde görev yapmış Kemalist siyasetçilerin, Yunanistan ile iyi ilişkilerinin olmadığının hatırlatıldığı yazıda, "Tüarkiye'nin başında Kemalist siyasetçilerin olduğu dönemlerde Yunanistan ile ilişkilerin pek de canlanmadığı bir gerçek" ifadeleri kullanıldı.

Kılıçdaroğlu'nun milliyetçi tavır takındığı dönemlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı, Yunan adılarına saldırması için kışkırttığı ifade edilirken, Millet İttifakı'nı oluşturan 6'lı koalisyonun da seçim bildirgesinde dış politikaya çok fazla  atıfta bulunmadığı belirtildi.

"KENDİ TABANINDAN ELEŞTİRİ ALIYOR"

Analizin en dikkat çekici bölümü ise  adaylık süreci boyunca kurduğu ittifaklarla kendi tabanından oldukça eleştiri toplayan Kılıçdaroğlu'nun HDP ile  olan ilişkileriyle ilgili. Son günlerde terör örgütü PKK ve teröristbaşı Abdullah Öcalan lehine söylemlerine ağırlık veren HDP'nin oyunu almak için Kılıçdaroğlu'nun partisindeki katı Kemalistleri karşısına aldığı dile getirildi. Yapılan yorumda "Kılıçdaroğlu'nun katı Kemalistleri saf dışı bırakarak partisini yeniden şekillendirdiğine inanılıyor ama bu bile yeterli olmayabilir" ifadelerine yer verildi. Seçim sonrası göreve gelecek hükümetin  yeni dış politikasının da Yunanistan tarafından merakla beklendiğinin altını çizildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...