Tgrt Haber

Yunan siyasetçiden Türkiye'ye küstah tehdit: Türkleri balıklara yem yapacağız

Editör: Onur Kaya / Kaynak: TGRT Haber
13 Haziran 2022 11:19 - Güncelleme : 13 Haziran 2022 12:29
Yunan siyasetçiden Türkiye'ye küstah tehdit: Türkleri balıklara yem yapacağız

Türkiye ile Yunanistan arasında Ege, Doğu Akdeniz ve Kıbrıs meseleleri yüzünden yaşanan gerilim giderek tırmanırken, Yunanistan cephesinden Türkiye'ye yönelik peş peşe küstah tehditler yönelmeye başladı. Son olarak Yunanistan Yeni Sağ Partisi Genel Başkanı Failos Kranidiotis, haddini aşan ifadeler kullanıp "Türkleri balıklara yem edeceğiz" dedi.

Avrupa ve ABD'nin desteğiyle Ege Denizi​'ndeki 12 adayı uluslararası anlaşmalara aykırı biçinmde silahlandıran, Doğu Akdeniz​ ve Kıbrıs​'ta kışkırtıcı politikalarını sürdüren Yunanistan​ cephesinden Türkiye​'yi hedef alan açıklamalar gelmeye devam ediyor. 

Yunanistan Yeni Sağ Partisi Genel Başkanı Failos Kranidiotis sosyal medya hesabından skandal açıklamalarda bulundu. Yaptığı paylaşımda küstahça ifadeler kullanan Yunan siyasetçi Kranidiotis, "Türkiye bize saldırırsa solcular onlarla beraber olacak. Ancak biz onları balıklara yem yapacağız" dedi.

ESKİ YUNAN KORAMİRAL DE TEHDİTLER SAVURMUŞTU

Yunanistan'dan Türkyie'ye yönelik bir tehdit de eski Yunan koramiral Yanis Egolfopulos'dan gelmişti. Yunanistan'da katıldığı bir televizyon programındaki konuşmasında, "Önce uçaklarımız, İstanbul'daki Boğaziçi Köprülerini yok edecek, 3 adet SCALP füzesi fırlatılacak ve ardından onlara 'Şimdi gelebilirsiniz' diyeceğiz" ifadelerini kullanmıştı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN TEPKİ GÖSTERMİŞTİ: YEMEZLER

Türkiye'nin olası bir kara harekatına karşı koymak için Dedeağaç'a Amerikan üssü kurduran Yunanistan'a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tepki göstermişti. Yunan topraklarında 9 adet ABD üssü kurulduğunu söyleyen şöyle demişti:

"Bu üsler kime karşı kuruluyor diye sorduğumuzda, verdikleri cevap; Rusya'ya karşı. Kusura bakmasınlar, bunu yemezler. Yunanistan Avrupa'ya 400 milyar avro boru var ama Avrupa ülkeleri Yunanistan'a ciddi manada silah, uçak, helikopter desteği veriyorlar. Aynı şekilde Amerika'nın da desteği var. Kime karşı?"

Kaynak: TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Yusuf14 Haziran 2022 20:52

Türk'ün Türk'ten başkada dostu yoktur biz bu topraklar için ne canlar verdik yunanistanı 10 dakikada hoplatirız yine denize balıklara yemin kim olacağını gösterecez bu gidisle

Sonraki Haber Yükleniyor...