Tgrt Haber

Yunan spikerden yangında ölen göçmenler için skandal sözler! Vicdansızlığın böylesi!

24 Ağustos 2023 08:56 - Güncelleme : 24 Ağustos 2023 10:35

Yunanistan'da 6 gündür süren yangınlarda, ormanlık alanda göçmen olduğu düşünülen 18 insana ait cansız beden bulundu. Devlet kanalı ERT'nin sunucusu Alexandras Douvara'nın bu haberi sunarken sarf ettiği sözler kan dondurdu. 

Yunanistan​'da ormanlık alanda çıkan, 6 gündür söndürülemeyen orman yangınları sırasında bulunan 18 cesedin göçmenlere ait olduğu düşünülürken skandal sözler Yunanistan devlet kanalındaki spiker Alexandras Douvara'dan döküldü.

Yunanistan devlet kanalı ERT'nin haber bülteni sunucusu Alexandras Douvara, "Tek hoş olan şey, kömürleşerek ölen 18 göçmenden başka insan hayatının yasını tutmamış olmamızdır" dedi. Douvara'nın sözleri bununla da kalmadı. Spiker, "Kömürleşmiş 18 göçmen dışında iyi ki hiçbir insanımızı kaybetmedik" sözlerini de söyledi.

Bu açıklamaların ardından sunucu Alexandras Douvara'nın sözleri hem kendi ülkesinde hem dünya çapında tepki çekti. 

Yunan spikerden yangında ölen göçmenler için skandal sözler! Vicdansızlığın böylesi!

YANGININ ORTASINDA RÖMORKA KİLİTLENMİŞ GÖÇMENLER

Yunanistan'ın Batı Trakya bölgesinde bulunan Dedeağaç iline bağlı Meriç sınır bölgesinde yangın​ halen kontrol altına alınamazken bölgede bir de kapalı kasa römorku bulunan bir araç tespit edildi. İhbar üzerine bölgeye giden polisler, römorkun kilitli kapısını açtığında içerdeki göçmenlerle karşılaştılar. Römorkta havasızlıktan baygınlık geçirdiği belirtilen 13 göçmenin Pakistan ve Suriye uyruklu olduğu anlaşıldı.

Yunan spikerden yangında ölen göçmenler için skandal sözler! Vicdansızlığın böylesi!

Göçmenler karavandan indirilirken bölgede yapılan aramada saklanan yabancı uyruklu araç sürücüsü de bulundu ve gözaltına alındı.

YANGINLARDA EN AZ 20 KİŞİ ÖLDÜ

Yunanistan, Batı Trakya bölgesi ve başkent Atina çevresinde devam eden yangınlarla mücadele ediyor. Yetkililer tarafından yapılan açıklamaya göre en az 20 kişinin hayatını kaybettiği ülkede havadan ve karadan yangına müdahale devam ediyor.

Yunan spikerden yangında ölen göçmenler için skandal sözler! Vicdansızlığın böylesi!

Atina çevresinde yangınlar 3 gündür devam ederken, rüzgarlı ve sıcak hava şartlarının yangınla mücadeleyi zorlaştırdığı belirtildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Şükran25 Ağustos 2023 04:04

Kendi düşüncem Kaçak göcmenleri öldurmek için bu yangınları çikarilmiştir

Vatandaş24 Ağustos 2023 10:38

Bırakında videodaki konuşmaları duyalım. Yalan haber mi öğrenelim.

Süleyman24 Ağustos 2023 09:55

Batılılar bu hususta yorumunuzu öğrenmek isteriz!!!

Sonraki Haber Yükleniyor...