Tgrt Haber

Türkiye'nin acısına kayıtsız kalmadılar: Yunanistan devlet kanalı ERT'den duygulandıran açılış

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: TGRT Haber
08 Şubat 2023 11:02 - Güncelleme : 08 Şubat 2023 11:24

Yunanistan devlet kanalı ERT, sabah haberlerini Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ili vuran deprem ve Türkçe şarkıyla açtı. Enkaz görüntüleri paylaşılan programda, Kazım Koyuncu'nun yazıp Şevval Sam'ın seslendirdiği 'Ben Seni Sevduğumi' şarkısı eşliğinde felaketten görüntülere yer verilirdi. Duygulandıran anlar, sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi.

Kahramanmaraş​ merkezli 7,7, ve 7,6'lık yıkıcı depremler Türkiye​'yi hüzne boğdu. Binlerce vatandaşın hayatını kaybettiği, on binlercesinin de yaralandığı depremde çok sayıda bina yerle bir oldu. Bölgedeki arama kurtarma ekiplerinin ve enkaz altında kalan vatandaşların zamanla yarışı devam ederken çok sayıda ülkeden de destek geldi. Birçok ülke arama ve kurtarma ekiplerini Türkiye'ye yönlendirdi.

ERT, TÜRKİYE'NİN ACISINA ORTAK OLDU

Türkiye'yi derinden sarsan felaket, Yunanistan'da da hüzne neden oldu. Türkiye'nin acısını paylaşan ülkelerden olan Yunanistan'dan gelen ekipler arama kurtarma​ çalışmalarına katılırken Yunanistan'da devlet televizyonu ERT de depremi haberleştirdi. Sabah haberlerinin açılışında enkaz görüntülerini kullanan kanal, Kazım Koyuncu'ya ait olan Şevval Sam'ın seslendirdiği "Ben Seni Sevduğumi" şarkısını çaldırdı.

Yunanistan devlet kanalındaki o anlar sosyal medyada en çok paylaşılanlar arasına girdi.

Kaynak: TGRT Haber

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...