Tgrt Haber

Yunanistan kabusu yaşadı: Bir gecede 31 bin kez yıldırım ve şimşek çaktı

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
20 Ağustos 2024 16:57 - Güncelleme : 20 Ağustos 2024 17:20
Yunanistan kabusu yaşadı: Bir gecede 31 bin kez yıldırım ve şimşek çaktı

Yunanistan'da dünden beri yaşanan olumsuz hava koşulları on binlerce yıldırım ve şimşeği de beraberinde getirdi. Bulutlarda büyük bir elektrik boşalması yaşandı. Meteoroloji Dairesi raporuna göre 31 bin kez şimşek ve yıldırım çaktı.  

Yunanistan​ Meteoroloji Dairesi, ülkede son 44 yılın en uzun süreli sıcak hava dalgasının yaşandığını bildirdi. Ağustos ayında Yunanistan​ büyük orman yangınlarıyla da mücadele verdi. Dünden beri yaşanan olumsuz hava koşulları da 31 bin yıldırım ve şimşek çakmasına neden oldu. 

Özellikle ülkenin batı bölgelerinde rastlanan şimşek ve yıldırıma kuvvetli yağmur ve dolu da eşlik etti. Meteoroloji Dairesi, sıcaklıkların eylülde de ülkede mevsim normalleri üzerinde seyredeceği öngörüsünü paylaştı.

Yunanistan kabusu yaşadı: Bir gecede 31 bin kez yıldırım ve şimşek çaktı - 1. Resim

1980'DEN BU YANA EN UZUN SÜREN SICAK HAVA DALGASI

Öte yandan Meteoroloji Daire'sine göre, temmuzda 16 gün boyunca devam eden aşırı sıcaklar, 1980'den bu yana en uzun süren sıcak hava dalgası​ olmuştu.

Yunanistan kabusu yaşadı: Bir gecede 31 bin kez yıldırım ve şimşek çaktı - 2. Resim

Ülkede 11 Ağustos'ta Atina​ yakınlarındaki Varnavas'ta başlayan ve yılın en büyük felaketi olarak değerlendirilen yangında 146 ev kullanılamaz hale gelmişti.

Avrupa Birliği'nin (AB) Copernicus uydu izleme sistemiyle yapılan ölçümlerde bu yangınlarda 104 kilometrekarelik alanın yandığı belirtilmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...