Tgrt Haber

Yunanistan'da hayat felç oldu, tren kazası on binleri sokağa döktü 

16 Mart 2023 17:33 - Güncelleme : 16 Mart 2023 17:39
Yunanistan'da  hayat felç oldu, tren kazası on binleri sokağa döktü 

Yunanistan’da 57 kişiye mezar olan tren kazasına yönelik tepkiler devam ediyor. Sendikalar genel grev çağrısı sonrası on binlerce kişi sokaklara indi.

Komşu Yunanistan​'da gündem Tempi bölgesinde meydana gelen ve 57 kişiye mezar olan tren kazasına tepkiler dinmek bilmiyor. Sendikaların 24 saatlik genel grev çağrısı sonrası on binler sokağa indi. Grev kararı kapsamında ülkede pek çok hizmet sekteye uğradı. Grev nedeniyle hastaneler acil hasta dışında kimseyi kabul etmezken pek çok uçuş yapılamadı. Yunan adalarına giden feribotlar da grev nedeniyle sefer yapmadı. AFP'de yer alan gelişmesine göre, başkent Atina​'daki gösterilere 25 bin kişi katıldı. Ülke genelinde ise 40 bin kişinin sokağa çıktığı açıklandı.

57 KİŞİYE MEZAR OLMUŞTU

Atina'dan Selanik​'e giden yolcu treninin geçtiğimiz 1 Mart'ta Tempi bölgesinde yük treni ile kafa kafaya çarpışması sonucu yolcu treninin birinci ve ikinci vagonu tamamen ezilmiş, üçüncü vagonu ise raydan çıkmıştı. Kazada 57 kişi hayatını kaybederken, 56 yolcudan ise hala haber alınamadığı açıklanmıştı. Demir yolu şirketi Hellenic Train verilerine göre, kazada yolcu treninde 342 yolcu ve 10 mürettebat, yük treninde ise 2 mürettebat bulunuyordu.

“ÖZÜR BORÇLUYUM”

Yolcu trenindekilerin çoğunun öğrencilerden oluşuyordu. İki trenin çarpışmadan önce kilometrelerce aynı hat üzerinde birbirine doğru seyir halinde olduğu öğrenilmişti. İnsan hatası kaynaklı olduğu ortaya çıkan kazanın ardından Altyapı ve Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etmişti. Yunanistan Başbakanı Miçotakis “Başbakan olarak herkese ama her şeyden önce kurbanların yakınlarına kocaman bir özür borçluyum” demişti. 

Kaynak: AFP
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...