Tgrt Haber

Yunanistan'da tehlikeli madde taşıyan kargo uçağı düştü

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: Anadolu Ajansı
17 Temmuz 2022 07:26 - Güncelleme : 17 Temmuz 2022 07:57
Yunanistan'da tehlikeli madde taşıyan kargo uçağı düştü

Ukraynalı bir firmaya ait, tehlikeli madde taşıdığı tespit edilen kargo uçağı Yunanistan'da düştü. Uçağın düşmesinden sonra bölgede çok sayıda patlama sesi yankılandı. Patlamaların ardından başlayan yangına müdahale için bölgeye gelen ekipler, tehlikeli madde nedeniyle olay yerinden uzaklaştırıldı.

Ukraynalı bir firmaya ait Antonov An-12 tipi kargo nakliye uçağı gece saatlerinde Yunanistan​'ın kuzeyine düştü. Meydana gelen kaza sonrası Yunan Devlet Ajansu ANMA, düşen kargo uçağında tehlikeli madde taşındığını aktardı. 

PATLAYICI UZMANLARI DEVREYE GİRDİ

Gece saatlerinde Kavala'nın Palaiohoriou bölgesine düşen kargo uçağı için bölgeye gelen itfaiye ve sağlık ekipleri, tehlikeli madde riskine karşı olay yerinden uzaklaştırıldı.  Patlayıcı uzmanlarından oluşan bir ekip ise uçağın taşıdığı yükün ne kadar tehlikeli olduğunu belirleyerek, alınacak tedbirleri kararlaştırmak üzere olay yerine doğru harekete geçti.

Yunanistan'da tehlikeli madde taşıyan kargo uçağı düştü
Bölgeden gelen ilk görüntüler

PİLOT MOTOR ARIZASI BİLDİRDİ

Pilot, uçağın motorunda arıza olduğunu bildirerek acil iniş izni istedi ancak havaalanına varamadan motor havada alev aldı ve uçak Kavala'da yerleşim bölgesine yakın bir alana düştü. Görgü tanıkları uçağın düşmesinin hemen ardından çok sayıda patlama sesi duyulduğunu ve yangın başladığını aktardı.

Kazanın yaşandığı alanda yanık yakıt kokusu ve yoğun duman hakim. Uçakta sekiz mürettebatın olduğu tahmin ediliyor.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...