Tgrt Haber

Yunanistan'da hükümet krizinin ardından ikinci seçim: Miçotakis tek başına iktidar

Editör: Baran Aksoy / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Haziran 2023 21:33 - Güncelleme : 25 Haziran 2023 23:24

Son dakika haber: Yunanistan'da hükümet krizinin ardından ikinci kez düzenlenen genel seçimin galibi Kyriakos Miçotakis’in lideri olduğu Yeni Demokrasi Partisi oldu.

Yunanistan’da 21 Mayıs'ta gerçekleştirilen ve Yeni Demokrasi Partisi​'nin (ND) büyük bir farkla önde bitirdiği seçim​ sonrası parti lideri Başbakan Kiryakos Miçotakis​ hükümeti kurmak için yeterli sandalye elde edememişti. Uzun süren hükümet krizinin ardından Yunanistan​ halkı bugün yeni hükümeti seçmek için tekrar sandık başına gitti. Oy verme işleminin saat 19.00'da bitmesiyle açılan sandıklardan veriler geldi.

Yunanistan İçişleri Bakanlığının açıkladığı verilerde, sandıkların yüzde 80,47 oranında açıldığı resmi olmayan sonuçlara göre Yeni Demokrasi Partisinin oy oranı yüzde 40,46 oldu.

Radikal Sol İttifak (SYRIZA) yüzde 17,84 oyla ikinci sırayı aldı.

YÜZDE 25'İ GEÇEN PARTİYE BONUS VAR

Geçtiğimiz mayıs ayında nisbi seçim sistemine göre yapılan seçimlerde hiçbir partinin yüzde 46'lık oy oranına ulaşamaması sonrası parti liderleri koalisyon hükümeti kurmayı reddetmişti.

Bugün düzenlenen genel seçimlerde ise, oyların en az yüzde 25'ini alarak birinci gelen parti fazladan 20 sandalye alacak ve her yarım puan için bir sandalye daha eklenecek. Seçiminin galibi olan partinin oyların yüzde 40'ını alması halinde 50 tane fazladan sandalye kazanmış olacak.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...