Tgrt Haber

Yunanistan'da öğrenciler özel üniversitelere karşı ayaklandı

Editör: Yusuf Özgür Bülbül / Kaynak: İhlas Haber Ajansı
25 Ocak 2024 21:45 - Güncelleme : 25 Ocak 2024 21:56

Yunanistan'da özel üniversitelere karşı protestolar sertleşti. Yaklaşık 8 bin öğrenci, protestoların üçüncü gününde de özel üniversitelerin kurulması ile üniversite diplomalarının önemini kaybedeceğine dikkat çekiyor.

Yunanistan’da öğrenciler, özel üniversitelere karşı 3 gündür sokakta. Yunanistan​'da, hükümet tarafından hazırlanan ve özel üniversitelerin kurulmasına izin veren yasa tasarısı, öğrenciler tarafından sert bir şekilde protesto​ ediliyor. Ülkenin başkenti Atina​'da düzenlenen protestolarda, binlerce öğrenci sloganlar atarak duruma tepki gösterdi.

Yunanistan, özel üniversitelerin kurulmasına izin vermeyen az sayıdaki ülkeden biri. Öğrenciler, özel üniversitelerin kurulmasının, eğitimde fırsat eşitliğini bozacağını ve yüksek öğrenim maliyetlerini artıracağını savunuyor.

Yunanistan'da öğrenciler özel üniversitelere karşı ayaklandı

BİNLERCE ÖĞRENCİ AYAKLANDI

Yaklaşık 8 bin öğrenci, protestoların üçüncü gününde de özel üniversitelerin kurulması ile üniversite diplomalarının önemini kaybedeceğini yineledi. Öğrenciler, "Herkes için ücretsiz eğitim" yazılı pankart açarken, "Azınlık için eğitime hayır” ve “Sınıfsal ayrıma karşı mücadele" sloganları attı.

Gösterinin sonunda bir grup gösterici, çöp kutularını ateşe vererek polisle çatıştı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...