Tgrt Haber

Yunanistan'daki orman yangını düzensiz göçmenleri çevreledi! Polise teslim oldular

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Anadolu Ajansı
04 Eylül 2023 09:24 - Güncelleme : 04 Eylül 2023 09:45

Yunanistan'ın Meriç Bölgesi'ndeki yangın 16'ıncı günde de devam ederken yanan ormanlık alanda mahsur kalan düzensiz göçmenler çareyi polise teslim olmakta buldular.

Yunanistan​'da bir türlü söndürülemeyen orman yangınları, 16. gününde de sürerken yangın bölgesinde mahsur kalan düzensiz göçmenler çaresiz kaldı. Dadia'daki ormanlık alanda saklanırken yangın yüzünden yiyecek ve içecek bulamayan biri hamile kadın, biri bebek yaklaşık 20 kişilik göçmen grubu, yardım bulmak amacıyla bir süre otoban kenarında bekledi. Bölgeye gelen polis ekipleri, kimlik tespitinin ardından düzensiz göçmenleri karakola götürdü.

Yunanistan'daki orman yangını düzensiz göçmenleri çevreledi! Polise teslim oldular

Anadolu Ajansı muhabirine konuşan düzensiz göçmen Abdul, “Çocuk hasta, karım hamile.” dedi. Abdul, üç gündür dağda olduklarını belirterek, savaştan kaçtıklarını ifade etti.

Yunanistan'daki orman yangını düzensiz göçmenleri çevreledi! Polise teslim oldular

YANGINDA ÇOK SAYIDA DÜZENSİZ GÖÇMEN ÖLDÜ

Yunanistan'da Viotia'da 21 Ağustos'ta bir çoban ile Meriç Bölgesi'ndeki Kavacık'ta (Lefkimi) bir düzensiz göçmen hayatını kaybetmişti. Dadia ormanlık alanında 22 Ağustos'ta Meriç Nehri'nden Yunanistan'a geçmeye çalışan düzensiz göçmenlere ait olduğu tahmin edilen 2'si çocuk 18 kişinin cesedi bulunmuştu.

Düzensiz göçmene ait olduğu sanılan başka bir cesedin 25 Ağustos'ta Dadia ormanlık alanında bulunmasıyla yangınlarda ölenlerin sayısı 21'e yükselmişti.

Kaynak: Anadolu Ajansı
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...