Tgrt Haber

Yunanistan'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor! 

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı
08 Eylül 2023 22:00 - Güncelleme : 08 Eylül 2023 22:14
Yunanistan'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor! 

Sel felaketiyle günlerdir boğuşan Yunanistan'da ülkede hayat durma noktasına geldi. Evler, sokaklar ve iş yerleri sular altında kalırken hayatını kaybedenlerin sayısı da her geçen gün artıyor. Selden kurtulan vatandaşlar da barınma sorunuyla karşı karşıya kalıyor. 

Komşu Yunanistan​ günlerdir sel​ felaketiyel boğuşuyor. Yunanistan İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanı Kikilias, şartların daha da kötüye gidebileceği konusunda uyarılarda bulunurken selden şimdiye kadar 10 kişi yaşamını yitirdi. 

Bakan Kikilias, yaptığı açıklamada özellikle Pinio nehrinin taşması sonucu çok sayıda köyün sular altında kaldığını söyledi. 

10 KİŞİ ÖLDÜ, 4 KİŞİ ARANIYOR 

5 Eylül tarihinden bu yana sel felaketi sebebiyle hayatını kaybedenlerin sayısı 10 yükseldi. Bakan Kikilias, 4 kişinin de hala kayıp olduğunu ve arama çalışmalarının sürdüğünü açıkladı. 

Kikilias, bölgede 20 helikopterin arama kurtarma çalışmaları ve köylerde mahsur kalanlara yiyecek ve su dağıtmak için çalıştığını bildirdi. 

Yunanistan'daki sel felaketinde bilanço ağırlaşıyor! 

Silahlı Kuvvetlerin de katıldığı arama kurtarma çalışmalarında bölgeden 2 bine yakın kişi kurtarıldı.

ZARAR BÜYÜK 

Pinio Nehrinin taşması sonucu bölgede su yüksekliği 9 metreye ulaştı. Bölgede sel tehlikesine karşı birçok köy tedbir amacıyla tahliye edildi.

ZARAR 1 MİLYAR AVROYU AŞABİLİR

Doğal Afetlerle Mücadele ve Jeoloji Uzmanı Prof. Dr. Efthimios Lekkas Yunan Devle Televizyonu ERT'e yaptığı açıklamada, selin ülkedeki tarımsal üretime vereceği hasarın 1 milyar avroyu aşabileceğini kaydetti.

Lekkas, sular altında kalan çok sayıda evin de artık kullanılamaz hale geldiğine dikkati çekti.

Bölgede su ve elektrik kesintileri devam ederken, Volos'un su ve kanalizasyon sisteminin selden aldığı büyük zarar nedeniyle vatandaşlar içme suyu sıkıntısı da yaşıyor.

 

 

 

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...