Tgrt Haber

Yunanistan'daki tren kazasında acı 17 dakika detayı! Önlenebilirdi...

04 Mart 2023 14:47 - Güncelleme : 04 Mart 2023 15:12

Yunanistan'da meydana gelen korkunç tren kazasındaki 17 dakika detayı içleri yaktı. Dava raporlarında ortaya çıkana göre, istasyon şefine, kazadan 17 dakika önce trenlerin aynı hat üzerinde olduğu bilgisi verildi.

Yunanistan​'da geçtiğimiz günlerde meydana gelen iki trenin kafa kafaya çarpışma kazasında 57 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi ise yaralandı. Kazanın ardından gözler, sorumlulara çevrildi. Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis​, kazanın 'trajik bir insan hatasından' dolayı olduğunu söyledi. 

Miçotakis'in açıklamalarının ardından başkent Atina​'da, Selanik'te ve Larisa kentlerinde protestolar baş gösterdi. Kazanın ihmal nedeniyle gerçekleştiğini söyleyen protestocular, polisle çatıştı.

Yunanistan'daki tren kazasında acı 17 dakika detayı! Önlenebilirdi...

Kazanın ardından istasyon şefi gözaltına alındı. Sinyallerden sorumlu olan 59 yaşındaki adama hakkında 'ihmalle ölüme sebebiyet verme' suçlamasıyla dava açıldı. Suçlamaları reddeden görevli, kazanın teknik hata sonucu meydana geldiğini savundu. Fakat ortaya çıkan bir detay bu iddiayı tamamen çürüttü.

Yunanistan'daki tren kazasında acı 17 dakika detayı! Önlenebilirdi...

17 DAKİKA DETAYI

CNN Yunanistan'ın haberine göre, istasyon şefine, kazadan 17 dakika önce trenlerin aynı hat üzerinde olduğunun bilgisi verildi. Dava dosyasına da giren 17 dakika detayında, Nei Poros'un istasyon şefi, Larissa'daki meslektaşına telsizle ulaştı ve numarasını verdiği trenlerin aynı hat üzerinde olduğu uyarısında bulunduğu belirtildi. Bu uyarısya karşı verilen cevap ise ''Tamamdır, anlaşıldı'' şeklindeydi.

Larissa istasyon şefi ön soruşturmada, "Bir şeylerin ters gittiğini anladım ama durduracak zamanım olmadı" dese de yeni kanıtlar, adamın ölümcül kazayı önlemek için yeterli vakti olduğunu gösteriyor.

Yunanistan'daki tren kazasında acı 17 dakika detayı! Önlenebilirdi...

YAPTIĞINI SANIP YAPMAMIŞ OLABİLİR

CNN Yunanistan, Larissa İsatasyon şefine alkol testi yapıldığını belirtti ve adamın bir anlık dalgınlıkla gerekli işlemi yaptığını sanıp yapmamış olabileceğini belirtti.

Elde ettikleri yeni kanıtı inceleyen yetkililer söz konusu amirin gelen uyarıya tepki gösterip göstermediğini ve konuşmalarda sesinin kaydedilip kaydedilmediğini araştırıyor. 

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...