Tgrt Haber

Yunanistan'dan dikkat çeken Türkiye analizi: Doğu Akdeniz’de diplomatik hamleler yapıyor

25 Kasım 2022 11:37 - Güncelleme : 25 Kasım 2022 11:48
Yunanistan'dan dikkat çeken Türkiye analizi: Doğu Akdeniz’de diplomatik hamleler yapıyor

Yunanistan sık sık yaptığı açıklamalar ve provakatif hamlelerle Ege'deki tansiyonu artırmaya devam ediyor. Türkiye analizi yapan Yunan basını, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’de diplomatik hamleler yaptığını yazdı. 

Yunanistan​, Türkiye’ye karşı saldırgan hareketlerine devam ediyor. Atina​'dan gelen açıklamalar ile Ege​'de tansiyon yükselirken Yunan basınında haritalı bir analiz geldi. Ta Nea bölgedeki son gelişmeleri okurlarına sundu. Doğu Akdeniz​'deki hamleler ve ittifaklar değerlendirilirken Türkiye​'nin Libya hamlesinin Atina'nın en büyük kâbusu olduğu bir kez daha gözler önüne serildi. Türkiye'nin İsrail ile yeni bir dönem başlattığı ve Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Mısır lideri Sisi ile el sıkıştığını anımsatan gazete şu değerlendirmede bulundu:

TÜRKİYE'YE SKANDAL SUÇLAMA 

“Analistler, Atina ile güçlü ilişkiler geliştiren Kahire'yi memnun etmek için Türkiye Cumhurbaşkanının Libya konusunda önemli tavizler vermesi gerekeceğini tahmin ediyor.” 

Yunanistan'dan dikkat çeken Türkiye analizi: Doğu Akdeniz’de diplomatik hamleler yapıyor

Türkiye'ye yönelik provokatif haberler yayınlayan Proto Thema ise Türkiye'nin 'provokatif' eylemlere devam ettiğini öne sürdü. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'deki 'Abdülhamid Han' hamlesine geniş yer ayıran gazete “Miçotakis ve Dendias'ı hedef alıyorlar” yorumu yaptı.

Haberde “Türkiye, Yunanistan ile gerilimi sürdürmekte ısrar ederek kışkırtıcı söylemini ve provokatif hamlelerini yoğunlaştırıyor” ifadelerine yer verildi.

500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...