Tgrt Haber

Yunanistan'dan gerilimi tırmandıracak adım: '12 mil'i yeniden gündemine aldı

Editör: Deniz Çağıl / Kaynak: Anadolu Ajansı
26 Aralık 2022 14:13 - Güncelleme : 26 Aralık 2022 15:59

Adalara askeri araç çıkaran ve tatbikat düzenleyerek Ege ve Doğu Akdeniz'de gerilimi tırmandıran Yunanistan'ın birçok defa soruna neden olan '12 mil'i yeniden gündemine aldığı iddia edildi. Yunan basınında yer alan haberde, kara sularının 12 mile çıkarılması planının 2020'den beri olduğuna dikkat çekildi.

Ege ve Doğu Akdeniz'de Türk jetlerine karşı S-300​'lerle kilit atma yöntemiyle tacizlerde bulunan ve Midilli​ ile Rodos​'ta geniş kapsamlı askeri tatbikat gerçekleştiren Yunanistan​'ın '12 mil' planı ortaya çıktı!

YUNANİSTAN VAZGEÇMİYOR

Daha önce Yunanistan Başbakanı Miçotakis​'in, "Ülkemizin kara sularını 12 mile çıkarma kararı almasını kimse engelleyemez" ifadeleri sonrası tansiyon yükselirken silahlandırılmaması gereken adaları da silahlandırdıktan sonra tatbikat düzenlemişti. Yunan basınında yer alan iddialarda, Yunanistan'ın özellikle 1990'larda gerilime neden olan kara sularının 12 mile çıkarılma hesaplarından vazgeçmediği ortaya çıktı.

2020'DEN BERİ PLANLIYORLARMIŞ

Ta Nea gazetesinde yer alan haberde, Girit Adası'nın güney ve batısındaki 12 mil planının 2020'den beri gündemde olduğu belirtildi. Miçotakis ve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias'ın defalarca, bu kararın ulusal çıkarlara hizmet edeceği bir zamanda alınacağını ifade ettiği hatırlatılan haberde, konuya ilişkin dosyanın yeniden açıldığı savunuldu.

Yunanistan'dan gerilimi tırmandıracak adım: '12 mil'i yeniden gündemine aldı

Haberde Yunanistan Dışişleri Bakanlığı kaynaklarının harekete geçiş için mart ayını işaret ettiği iddia edildi.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...