Tgrt Haber

Yunanistan'dan Türk İHA'larına övgü dolu sözler!

Editör: Mutluhan Yıldız / Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
15 Ocak 2024 19:52 - Güncelleme : 15 Ocak 2024 19:55

Yunanistan Savunma Bakanı Nikos Dendias'ın Türk Savunma Sanayisine övgü dolu sözler sarf etmesinin ardından komşudan bir açıklama daha geldi. Atina'daki Pantio Üniversitesi Profesörü Sirigos, "Türkiye özellikle dron üretimi konusunda çok yüksek bir seviyeye ulaştı" dedi. 

Savunma Bakanı Nikos Dendias​, Türkiye’nin savunma sanayisinden övgü dolu sözlerle bahsetti. Kathimerini Gazetesi'ne konuşan Dendias, "Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a saygı duyuyorum. Önümüzdeki 4.5 yılda, uç noktalara varacak bir şey yapmayacağını ümit ediyorum. Endişem başka. Erdoğan gittiğinde Türkiye’de ne olacak bilmiyoruz. Bir ülkeyi uzun yıllar yöneten güçlü bir liderden sonraki geçiş dönemi, istikrarsızlık olabilir" dedi. 

Yunan bakanın bu açıklamasının ardından Atina'daki Pantio Üniversitesi Uluslararası Hukuk ve Dış Politika Profesörü Angelos Sirigos da Türkiye​'nin özellikle dron​ üretimi konusunda çok yüksek bir seviyeye ulaştığını söyledi. 

Yunanistan'dan Türk İHA'larına övgü dolu sözler!

"TÜRKİYE YÜKSEK SEVİYEYE ULAŞTI"

Eksik parçaları daha sonra satın aldıklarını ancak savunma sanayisi alanında ülke olarak çok geride kaldıklarını söyleyen Sirigos, "Silahlanma konusunda Türkiye ile aramızda oluşan büyük boşluğu kapatabilmek için Rafale savaş uçakları aldık. Şimdi ise yerli üretim noktasına odaklanmalıyız. Ciddi bir savunma sanayisine sahip olmak için en az 10 yıla ihtiyaç duyulur. Türkiye özellikle dron üretimi konusunda çok yüksek bir seviyeye ulaştı" dedi. 

Yunanistan'dan Türk İHA'larına övgü dolu sözler!

"TÜRKİYE'YE GÖRE GERİDEYİZ" 

Dendias, "1980'de Türkiye ve biz neredeydik? Bir de bugün, 2024'te Türkiye ve biz nerede bulunuyoruz, ona bakın. Türkiye atılımlar yaptı, biz de geriye doğru adımlar attık. Bu kabul edilemez." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Anadolu Ajansı, TGRT Haber
500
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...