Tgrt Haber

Yunanistan'dan Türkiye'yi memnun edecek karar: Terör yuvasını boşalttı

05 Temmuz 2023 10:25 - Güncelleme : 05 Temmuz 2023 12:07

Yunanistan Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis'in uzattığı dostluk elinin ardından Türkiye'yi memnun edecek bir adım daha geldi. Yunanistan, Lavrion'daki PKK sempatizanlarının olduğu sığınmacı kampını boşalttı.

Yunanistan​'ın başkenti Atina​ yakınlarında bulunanTürkiye​'nin 'terör yuvası' olarak gördüğü Lavrion Kampı kapatıldı. Lavrion'un terör örgütü PKK​ tarafından kullanıldığını gösteren görüntüler Yunan basında da gündem olmuş, Türkiye kampta PKK'lıların eğitim aldığını söyleyerek duruma tepki göstermişti. Yunan hükümeti bu suçlamayı reddetmişti fakat o kamp şimdilerde boşaltıldı.

Yunanistan'dan uzanan dostluk elinin yanı sıra Ankara-Atina yakınlaşması sürerken geçtiğimiz nisan ayında  Lavrion Kampı’nın “yaşamaya uygun olmadığı” gerekçesiyle kademeli olarak kapatılacağı duyuruldu. Yunan Kathimerini gazetesi ise boşaltılan kamptaki kişilerin Attika'daki barınaklara yerleştirildiğini belirtti. Ayrıca haberde, bu kararın Türkiye'yi memnun edeceğine de yer verildi.

Son olarak Yunan Polis Teşkilatı (ELAS) tarafından yapılan açıklamada, kampta kalan 53 kişinin Göç ve İltica Bakanlığına ait başka yerleşkelere taşındığı belirtildi. Açıklamada, 1947’de inşa edilmiş kampın yapılarının kötü durumda olması nedeniyle boşaltıldığı, taşınma sırasında sorun yaşanmadığı kaydedildi.

Yunanistan'dan Türkiye'yi memnun edecek karar: Terör yuvasını boşalttı

TERÖRİSTBAŞININ POSTERLERİ VARDI

Öte yandan Atina’nın güneydoğusundaki küçük liman kenti Lavrion’da terör örgütü PKK/YPG’yi simgeleyen bez parçalarının ve teröristbaşı Abdullah Öcalan’ın posterlerinin asılı olduğu, Yunan Kızılhaçı tarafından desteklenen göçmen kampında Yunanistan’a sığınan bazı terör örgütü yandaşlarının yıllardır barındığı biliniyor. 

Yunanistan'dan Türkiye'yi memnun edecek karar: Terör yuvasını boşalttı

YUNAN BAKANDAN DOSTLUK ELİ: MÜZAKERELERE HAZIRIZ

Yunanistan’ın yeni Dışişleri Bakanı Giorgos Gerapetritis, ilk yurt dışı ziyaretini Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’ne (GKRY) gerçekleştirdi. GKRY’li mevkidaşı Constantinos Kombos ile bir araya gelen Gerapetrit, görüşmenin ardından basın toplantısında konuştu. Gerapetrit, Yunanistan'ın deniz sınırları konusunda uzun süredir devam eden anlaşmazlığı çözmek için Türkiye ile müzakerelere başlamaya hazır olduğunu belirtti.

Gerapetritis, Yunan hükümetinin açık denizde petrol ve doğal gaz arama hakkı da dahil olmak üzere her ülkenin münhasır ekonomik haklara sahip olduğu alanları belirleme konusunda anlaşmaya varmak için şu anda devam eden 'olumlu havadan yararlanmak' istediğini söyledi.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...