Tgrt Haber

Bakan Çavuşoğlu’ndan Yunanistan’a 12 mil tepkisi: Asla izin vermeyiz

Editör: Fetih Kökten / Kaynak: Anadolu Ajansı
29 Aralık 2022 09:57 - Güncelleme : 29 Aralık 2022 10:31
Bakan Çavuşoğlu’ndan Yunanistan’a 12 mil tepkisi: Asla izin vermeyiz

Son dakika haberi: Yunanistan’ın Ege’de 12 mil karasuyu genişleme iddialarına Bakan Çavuşoğlu çok sert sözlerle tepki gösterdi. Çavuşoğlu, “Değil 12, Ege’de (Yunanistan'ın) 1 mil dahi karasuyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclisimizin bu konuda 1995’de aldığı karar nettir ve halen geçerlidir” ifadelerini kullandı.

Türkiyeile Yunanistan arasında gerilim sürerken geçtiğimiz günlerde yer alan ’12 mil’ iddiaları bölgedeki tansiyonu tekrar yükseltti. Yunanistan’da Ta Nea gazetesinde yer alan habere göre Yunanistan Başbakanı Miçotakisve Dışişleri Bakanı Nikos Dendias​'ın, bu kararın ulusal çıkarlara hizmet edeceği bir zamanda alınacağına dair açıklamaları hatırlatıldı. Haberde yer alan bir harita ile Türkiye çekincelerinden dolayı aylardır gündeme getirilmeyen Girit'in karasularını 12 mile çıkarma planının devrede olduğu öne sürüldü.

BAKAN ÇAVUŞOĞLU:  MECLİSİMİZİN ALDIĞI KARAR NET

Yayınlanan haber sonrasında Türkiye’den peş peşe tepkiler geldi. Atina yönetiminin hayal ürünü bu iddialarına Bakan Çavuşoğlu’ndan cevap gecikmedi. Yunanistan’ın 12 mil genişleme iddialarını asla kabul etmeyeceklerini belirten Çavuşoğlu, “ Bizim bu konudaki tutumumuz net. Değil 12, Ege’de 1 mil dahi kara suyu genişlemesine izin vermeyiz. Meclisimizin bu konuda 1995’te aldığı karar nettir ve halen geçerlidir. Yunanistan’ı bir kez daha uyarıyoruz: Arkana almaya çalıştıklarına güvenerek sahte kahramanlık peşinde koşma. Maceraya atılma. Sonu sizin için hiç iyi olmaz!"” ifadelerini kullandı. 

"LAVROV İLE GÖRÜŞECEĞİM"

Çavuşoğlu "BM, ABD, Rusya, Irak ve rejimle temaslarımız sürüyor. Hulusi Paşa ve Hakan Bey dün Moskova'daydı malumunuz. Ben de Lavrov'la görüşeceğim." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sevgi29 Aralık 2022 11:09

Yunanistan yüzmek istiyor anlaşilan.

Sonraki Haber Yükleniyor...