Tgrt Haber

Yunanistan'ın Türk gemileri rahatsızlığı! Tansiyon yeniden yükseldi: TCG Anadolu'yu batırmayı planlıyorlar

Editör: Berrak Arıcan / Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
24 Temmuz 2024 14:45 - Güncelleme : 25 Temmuz 2024 14:41
Yunanistan'ın Türk gemileri rahatsızlığı! Tansiyon yeniden yükseldi: TCG Anadolu'yu batırmayı planlıyorlar

Türkiye ve Yunanistan arasında tansiyon yeniden yükseldi. Türk savaş gemilerinin Ege'de konuşlanması Yunanistan'ı rahatsız etti. Yunan basını, subaylarının TCG Anadolu'yu batırıp, bir su altı parkına çevirmeyi planladığını iddia etti.

Ankara-Atina hattında tansiyon son dönemde yeniden yükselirken, Yunan Kathimerini gazetesi, Türk savaş gemilerinin Ege'de konuşlanmasının gerilime yol açtığını yazdı. Türkiye ile Yunanistan arasında gerilim yeniden yükselmeye başladı. Yunan basını, Türk savaş gemilerinin Ege'de konuşlanmasından kaynaklanan rahatsızlığı dile getirdi.

TANSİYONUN DÜŞÜRÜLMESİ İÇİN GÖRÜŞMELER SÜRÜYOR

Yunan Kathimerini gazetesi, Türkiye'nin Yunanistan karasuları yakınına savaş gemileri gönderdiğini ve bu durumun iki ülke arasında tansiyonu yükselttiğini yazdı.

Gazeteye konuşan kaynaklar, Türk ve Yunan gemileri arasında bir gerilim yaşanmadığını, tansiyonun düşürülmesi için görüşmeler yürütüldüğünü belirtti. Yunan hükümet sözcüsü Pavlos Marinakis de, Atina'nın Erdoğan ile Miçotakis'in eylül ayında yapacağı görüşme öncesi diyaloğu ve olumlu havayı sürdürmek istediğini ifade etti.

Yunanistan'ın Türk gemileri rahatsızlığı! Tansiyon yeniden yükseldi - 1. Resim

Ayrıca haberde, Girit ile Güney Kıbrıs arasında denizaltı kablosu döşenmesi için araştırma yapan İtalyan Ievoli Relume gemisinin de şu anda bölgede olduğu belirtildi.

YUNAN BASININDAN TCG ANADOLU İÇİN SKANDAL ÖNERİ

Yunanistan Atina merkezli günlük gazetesi To Vima ise Yunan subayların, Türk uçak gemisi TCG Anadolu'yu batırıp bir su altı parkına çevirmeyi tartıştığını iddia etti. Haberdeki iddiaya göre, TCG Anadolu'nun Yunanistan kara sularında olduğunu öne süren To Vima, angajman kurallarının devreye girmesi durumunda gemiyi batırmayı önerdi.

Yunanistan'ın Türk gemileri rahatsızlığı! Tansiyon yeniden yükseldi: TCG Anadolu'yu batırmayı planlıyorlar - 2. Resim

YUNANİSTAN-TÜRKİYE ARASINDA DENİZ PARKI KRİZİ

Türkiye'nin tepkisine rağmen Yunanistan, biyolojik çeşitliliği koruma bahanesiyle 780 milyon euro'ya deniz parkı oluşturacağını açıklamıştı. Atina'da düzenlenen deniz ekonomisi, iklim krizi, sürdürülebilir balıkçılık, deniz kirliliği gibi konuları ele alan bir konferansta konuşan Yunanistan Kiryakos Başbakanı Miçotakis, "Biri Ege'de, diğeri İyon Denizi'nde olmak üzere iki yeni büyük milli deniz parkı yapacağız" demişti.

Türkiye-Yunanistan arasında yeni kriz: Suçlamalar, karşılıklı sert ifadeler... - 1. Resim

DENİZ PARKI İLANINA TÜRKİYE'DEN SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

Yunanistan'ın deniz parkı planına Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamayla sert tepki gösterilmişti. Açıklamada şu ifadeler yer almıştı:

"Yunanistan’ın, Ege sorunları bağlamında öteden beri hemen her platformdan istifade etme çabası içinde olduğu bilinmektedir. İlişkilerimizde son dönemde görülen yumuşamaya rağmen, Yunanistan’ın bu defa da çevreyle ilgili hususları istismar ettiği görülmektedir.''

''Ege sorunlarını ve egemenliği uluslararası anlaşmalarla Yunanistan’a devredilmemiş bazı ada, adacık ve kayalıkların statüsüne ilişkin hususları kendi gündemi çerçevesinde kullanmamasını Yunanistan’a tavsiye ederiz. AB dahil üçüncü tarafları da Yunanistan’ın çevre programlarına yönelik siyasi hamlelerine alet olmaması konusunda ikaz etmek isteriz.''

Kaynak: Tgrthaber.com / Çeviri
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...