Tgrt Haber

Yunanistan'ın yeni hükümetinden Türkiye'ye ilk ziyaret

13 May 2015 01:35
Yunanistan'ın yeni hükümetinden Türkiye'ye ilk ziyaret

Yunanistan Dışişleri Bakanı Kotsiyas, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Tsipras’ın genç ve dinamik liderler olduğunu söyleyerek “İkisi de uluslararası ilişkileri iyi okuyor. İkisinin kimyalarının uyduğunu düşünüyorum. Her iki ülke de böyle başbakanlara sahip olduğu için şanslıdır” dedi

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da Nikos Kotsiyas’ı Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda kabul etti. Yarım saat süren görüşme, basına kapalı gerçekleşti. Yunanistan’da Başbakan Alexis Tsipras hükümetinin kurulmasının ardından bu ülkeden Türkiye’ye ilk resmi ziyaret gerçekleşti. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kotsiyas, Ankara Palas’taki görüşmelerinin ardından ortak basın toplantısı düzenleyerek “Ege’de dostluk, Kıbrıs’ta çözüm” mesajını verdi. İki bakan “Ege sorununu çözmek istiyoruz” diyerek yeni güven artırıcı önlemlerin masada olduğunu söyledi. Çavuşoğlu, 2015’in Kıbrıs için önemli bir fırsat olduğuna dikkat çekerek, “Bu seneyi kaçırmayalım, 2015 iyi bir fırsat” dedi. Kotsiyas da, “Kimsenin dayatma ve baskısını istemiyoruz. Akıncı’nın seçilmesi önemli bir fırsat, Kıbrıs ruhunu barındıran bir şahsiyet” diye konuştu.

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...