Tgrt Haber

Yunanistan'la yeni kriz kapıda: Casusluk suçlamasına hapis cezası

Editör: Berkay Alptekin / Kaynak: tgrthaber.com
11 May 2024 09:45 - Güncelleme : 11 May 2024 10:21
Yunanistan'la yeni kriz kapıda: Casusluk suçlamasına hapis cezası

Türkiye-Yunanistan arasındaki ilişkilerin son dönemde yumuşamasının ardından yeni bir kriz baş gösterdi. Bu kriz iki ülke arasındaki yumuşayan ilişkileri tekrardan sarstı.

Yunanistan​'daki bir mahkeme, Rodos Adas'nda bulunan Türk Konsolosluğu'nun eski bir çalışanını casusluk​ yaptığı gerekçesiyle hapis cezasına çarptırdı.

Reuters'a konuşan ve isimleri açıklanmayan mahkeme kaynakları, Yunanistan’daki temyiz mahkemesinin baktığı casusluk davasının Yunanistan ve Türkiye​ arasındaki ilişkilerin yeniden gerilmesine neden olduğunu dile getirdi. Yunan vatandaşı olduğu aktarılan ve Türk konsolosluğunda çalışan kişi, 2020 yılında tutuklanmıştı.

Söz konusu kişi suçlamaları kabul etmemiş, Türkiye Dışişleri Bakanlığı da konsolosluk görevlisinin haklarının ihlal edildiğini ifade ederek tutuklamayı kınamıştı.

3 YIL HAPİS CEZASI ALDI

Rodos-Meis hattında sefer yapan bir yolcu gemisinde aşçı olarak çalışan ve tutuklanan ikinci bir Yunan vatandaşı da 3 yıl hapis cezasına çarptırıldı. Bu kişi de herhangi bir suç işlediğini reddetmişti.

İki kişi tutuklanmadan önce aylarca gözetim altındaydı ve Yunan Silahlı Kuvvetleri'nin Ege Denizi'ndeki hareketlerini fotoğraflamakla suçlanıyorlardı.

Kaynak: tgrthaber.com

300
UYARI: Küfür, hakaret, bir grup, ırk ya da kişiyi aşağılayan imalar içeren, inançlara saldıran yorumlar onaylanmamaktır. Türkçe imla kurallarına dikkat edilmeyen, büyük harflerle yazılan metinler dikkate alınmamaktadır.
Sonraki Haber Yükleniyor...